Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

L'Ajuntament instal·la desfibril·ladors automàtics a la via pública per multiplicar les possibilitats de sobreviure a un infart

16 de maig de 2014Palau-solità i Plegamans esdevé així vila cardioprotegida amb sis màquines, tres fixes al carrer i tres més portàtils

 

Aquesta setmana s'ha instal·lat a la façana del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor un dels sis desfibril·ladors automàtics que ha adquirit l'Ajuntament en règim de lloguer. Tres quedaran ubicats a la via pública, per tal que estiguin sempre disponibles, de manera que qualsevol ciutadàpugui fer front immediatament a una emergència causada per una aturada cardíaca. Per evitar danyscerebrals irreversibles i salvar la vida és cabdal reanimar en els primers minuts.

 

Els desfibril·ladors que s'instal·len a la vila són totalment automàtics, així que qualsevol persona pot fer-los servir sense haver de tenir coneixements específics. A més del que ja s'ha col·locat alpavelló, en els propers dies s'instal·larà un altre davant la Masia de Can Cortès i el tercer a la Zona deVianants, entre la plaça de la Vila i la Sala Polivalent. Els altres tres aparells que queden a disposiciódel municipi són portàtils i es destinen a la Comissaria, a les patrulles de la Policia Local i a ProteccióCivil. A banda d'aquests sis aparells, a Palau-solità i Plegamans n'hi ha d'altres al Centre d'AssistènciaPrimària (CAP), al Centre de Salut Palacent i al Camp Municipal de Futbol.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, s'ha encarregat personalment de tirar endavant aquest projecte com a una prioritat per al consistori: "Aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè en cas d'una aturada cardíaca els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar". Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social i regidora de Sanitat i Salut Pública, ha dut a terme les gestions i el seguiment per deixar lligats els detalls del projecte: "Només es pot assegurar la reanimació d'una persona en els primers 5 minuts ubicant aquests aparells al carrer, en llocs de ràpid accés i per on habitualment hi transiten moltes persones".

 

Cabeza especifica que en el contracte que ha signat l'Ajuntament amb l'empresa subministradora "s'hi inclou la formació per a unes 120 persones perquè sàpiguen com actuar en aquesta mena d'emergències". Cal, però, acabar de valorar a qui es destinarà aquesta formació: "En principi seseleccionaran treballadors municipals i membres d'entitats, escollint entre persones que habitualmenttracten amb ciutadans més vulnerables i que acostumen a participar en activitats de risc i en indrets ambmés afluència de públic". A més, el contracte inclou el subministrament, la instal·lació, el manteniment il'actualització del software. Tot plegat suposa una inversió per a l'Ajuntament de 6.000€ per any,aproximadament.


Imatges relacionades

  • El primer desfibril·lador automàtic s'ha instal·lat al costat de la porta principal del pavelló d'esports.

    El primer desfibril·lador automàtic s'ha instal·lat al costat de la porta principal del pavelló d'esports.

  • L'Alcaldessa Teresa Padrós, just després de comprovar la instal·lació del desfibril·lador automàtic col·locat al pavelló.

    L'Alcaldessa Teresa Padrós, just després de comprovar la instal·lació del desfibril·lador automàtic col·locat al pavelló.

  • Detall del desfibril·lador automàtic.

    Detall del desfibril·lador automàtic.

Enllaços relacionats