Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Avisos per ozó, risc d'incendis i onada de calor

6 de juliol de 2015Diversos departaments de la Generalitat de Catalunya han emès avisos durant el dia d'avui per la situació meteorològica que està afectant el Vallès i la resta de comarques catalanes.

 

Ozó

El Servei de Vigilància i Control de l'Aire preveu que es pugui superar el llindar d'ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic al Vallès i altres zones de la Regió Metropolitana de Barcelona i de Catalunya.

 

Com a mesura preventiva, cal renunciar a fer esforços a l'aire lliure que no siguin usuals, especialment si produeixen fatiga i si són de llarga durada. Els grups més sensibles són les persones amb asma o altres malalties de les vies respiratòries o cardíaques, les que facin exercici físic a l'aire lliure, els infants i la gent gran.

 

Es recomana, doncs, als centres d'ensenyament, establiments residencials per a les persones grans i entitats que organitzen activitats per a gent gran, infants o esportives, que renunciïn a fer aquelles que suposin esforços a l'aire lliure.

 

Incendis

 

 

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta INFOCAT a causa de l’elevat risc d’incendi en gairebé una trentena de comarques de Catalunya, inclosos el Vallès Occidental i l'Oriental. El mapa d'avisos preveu que demà el risc sigui encara més alt al Vallès, quan s'espera que les temperatures màximes siguin més altes que avui.

 

Les zones on el risc és més gran és tota la franja litoral i prelitoral. La persistència i agreujament de l’onada de calor fa que augmenti la situació de risc i cal ser especialment curosos en les actuacions a les urbanitzacions situades en zona boscosa o prop de zones arbrades de tot el territori per no generar un incendi.

 

Protecció Civil de la Generalitat demana als ciutadans que evitin qualsevol actuació imprudent que agreugi el risc d’incendi i que alertin amb rapidesa al telèfon d’emergències 112 en cas de detectar una columna de fum indicant el lloc de la manera més exacta possible.

 

Consulteu els consells de protecció per risc d'incendis.

 

Onada de calor

 

 

Protecció Civil de la Generalitat manté vigent l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor per l’episodi de temperatures extremes que afecta tot el territori. D’acord amb la informació rebuda pel Servei Meteorològic de Catalunya, es mantenen les previsions de temperatures extremes per avui dilluns i demà dimarts.

 

Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que davant aquest augment significatiu de les temperatures es tingui especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics...).

 

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

 

També és molt important extremar les precaucions a la platjai no banyar-se en cas de trobar-se malament o trobar-se cansats per evitar un incident greu.

 

Per això és especialment important que, si us voleu refrescar, escolliu fer-ho a la dutxa i no endinsar-vos al mar per evitar posar-vos en perill.

 

Consulteu els consells de protecció per onada de calor.


Imatges relacionades

  • Panoràmica parcial i estiuenca de Palau-solità i Plegamans.

    Panoràmica parcial i estiuenca de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats