Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Una vuitantena de persones acudeixen a la xerrada sobre el càncer de còlon

8 d'abril de 2016Prop de 80 persones van omplir l’Auditori de Can Cortès per assistir a la xerrada ‘Càncer de còlon. La prevenció és possible!’ que van impartir el doctor Roque Lucas i la infermera Ana Bravo, professionals del CAP Palau-solità i Plegamans, acompanyats de Blanca Xifré, representant de l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya Contra el Càncer. L’acte, que es va fer dins el marc del Dia Mundial del Càncer de Còlon, va tenir lloc aquest dimarts, 4 d’abril.

 

Va comptar amb la participació de Teresa Padrós, Alcaldessa de la vila, i Carmen Cabeza, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Sanitat i Salut Pública. Ambdues van agrair la predisposició de Lucas i Bravo alhora de donar la xerrada. També hi va haver unes paraules de reconeixement per la tasca que fa la secció local de l’AECC.

 

Els ponents van començar la xerrada explicant què és el càncer còlon i els estadis de la malaltia, quins símptomes poden alertar i com reconèixer-los. També es van exposar els antecedents, com es fa el diagnòstic i el tractament que cal seguir. Es va incidir especialment en la prevenció, adquirint hàbits com mantenir una dieta sana i equilibrada i fer exercici i abandonar el consum de tabac. La detecció precoç de la malaltia és també en aquest tipus de càncer un factor molt important per vèncer-la. En aquest sentit, es va avançar que s’està introduint una nova prova diagnòstica que es preveu que es dugui a terme en persones d’entre 50 i 69 anys que no tenen antecedents familiars que hagin patit la malaltia. Es tracta d’un test que detecta la presència de sang a la femta. Abans de cloure l’acte, el públic va fer diverses preguntes per aclarir dubtes i neguits sobre la malaltia.


Imatges relacionades

  • Xerrada: 'Càncer de còlon. La prevenció és possible!'

    Xerrada: 'Càncer de còlon. La prevenció és possible!'

  • Xerrada: 'Càncer de còlon. La prevenció és possible!'

    Xerrada: 'Càncer de còlon. La prevenció és possible!'