Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol

L’Ajuntament se suma a l’Estratègia de Promoció de la Salut i la Prevenció

13 de maig de 2016L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’ha adherit a l’Estratègia de Promoció de la Salut i la Prevenció impulsada pel Ministeri de Sanitat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Aquesta estratègia té per objectiu “fer promoció de la salut i el benestar des d’un àmbit transversal, aconseguint una millora considerable de la qualitat de vida, especialment per a la gent gran”, explica l’alcaldessa, Teresa Padrós.

 

De fet, el programa detalla que en l’actualitat, i degut al fet de què en els darrers anys ha augmentat l’esperança de vida, hi ha molts factors que influeixen en la salut, i que no tenen a veure directament amb el sistema sanitari públic. Per exemple, que puguem viure amb una millor qualitat de vida també depèn “del nivell cultural i econòmic, la contaminació, la mobilitat, l’esport i la seguretat alimentària, entre d’altres aspectes”, explica la regidora de Salut Pública, Carmen Cabeza.

 

L’adhesió aprovada per l’Ajuntament comporta la creació d’una taula intersectorial que es converteixi en l’instrument de col·laboració entre diferents sectors i que permeti aplicar una vessant de salut a totes les polítiques que es realitzin des del municipi.

 

De fet, la primera fase de les actuacions que es faran comporten més informació sobre estils de vida saludables amb recomanacions concretes i recursos que vinculin l’entorn sanitari amb els disponibles a l’entorn educatiu i d’altres àmbits del municipi. Totes les accions de la primera fase es focalitzaran en la població infantil, les dones embarassades, l’etapa de lactància i la població adulta.

 

A banda, i concretant en la població major de 70 anys, també es desenvoluparan plans de seguiment individualitzat per a la millora de la salut i la prevenció de la fragilitat, entesa com una situació de major vulnerabilitat i de risc per a la discapacitat i dependència en la gent gran. L’objectiu és que aquest col·lectiu mantingut el major nivell d’autonomia durant el màxim temps possible.


Imatges relacionades

  • Jornadaesportivagentgran lona jocs

    Jornadaesportivagentgran lona jocs