Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Nova edició de la Marató de Donació de Sang aquest dissabte

26 d'agost de 2016 

 • La campanya es fa en un moment en què les reserves de sang estan baixes per la manca de donants durant l’estiu
 • La Marató comença a les 9h i a les 11:30h hi haurà un acte institucional d’inauguració
 • Amb l’etiqueta #MSangPalau es podrà seguir l’esdeveniment a les xarxes socials

El pròxim dissabte 27 d’agost de 2016, de 9 a 21h, a la Sala Polivalent acollirà una nova edició de la Marató de Donació de Sang. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació del l’ Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

 

Per què l’eslògan “La sort de donar sang”?

Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Gràcies a elles, els malalts poden rebre sang per a les operacions i tractaments. De fet, a Catalunya cada any prop de 100.000 persones necessites sang per als seus tractaments i operacions.

 

La Marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada. Al llarg d’aquests dies s’està implicant el teixit associatiu i empresarial dels municipis i rodalies.

 

A més a més, aquest any a través de l’etiqueta #MSangPalau es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar a la societat present a Twitter, Facebook i Instagram.

 

La Marató vol sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions a Catalunya per atendre les necessitats dels malalts.

 

Programa d’activitats

9:00h Inici de la Marató

9:00h Sessió de Batucada - Junta de Grallers (arribaran pel camí Reial fins a la Sala Polivalent)

11:30h Acte d'autoritats de Marató

 

Durant tot el dia:

 • Espai infantil (Creu Roja Caldes-Palau-Sant Feliu)

Serveis:

 • Refrigeri especial
 • Marcador electrònic

(temps i núm. de donants)

Donar sang, un hàbit cívic

 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

- Tenir més de 18 anys

- Pesar 50 quilos o més

- En cas de ser dona, no estar embarassada

 

Per donar sang no cal estar en dejú.

 

Al web www.donarsang.gencat.cat es dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

 

Dades sobre la donació

 • Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia
 • La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers
 • De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma
 • Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
 • Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del BST es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

 

El Banc de Sang i Teixits

El BST és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza unes 50 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació als principals hospitals del país. L’any 2015 el BST va obtenir prop de 250.000 donacions de sang.

 


 

Informació emesa pel Banc de Sang i Teixits.


Imatges relacionades

 • Marató de Donació de Sang 2015. Imatge de Miquel Monfort, presa per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  Marató de Donació de Sang 2015. Imatge de Miquel Monfort, presa per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats