Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 17 de setembre

CatSalut recomana trucar al 061 abans d’anar a urgències

11 de gener de 2018El telèfon 061 CatSalut Respon deriva els pacients al centre més adequat per reduir esperes a les urgències hospitalàries

 

Les urgències hospitalàries registren un augment de pacients amb l’arribada de l’epidèmia de la grip. Una tercera part de les visites al servei d’urgències d’un hospital no requereixen atenció urgent o bé són motivades per un problema de salut que podria ser tractat en un altre centre de la xarxa assistencial, segons el Departament de Salut. Per tal d’evitar el col·lapse i oferir una atenció sanitària més àgil, es recomana a la ciutadania trucar al 061 CatSalut Respon.

 

El telèfon és gestionat per professionals sanitaris, metges i infermeres, que valoren la gravetat del cas i adrecen el o la pacient al centre més adequat. Funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

 

Serveis assistencials de referència

En el cas de necessitar atenció urgent, cal trucar al 061 en comptes d’adreçar-se directament al servei d’urgències de l’Hospital de Mollet, centre de referència per a Palau-solità i Plegamans. L’equip del 061 CatSalut Respon valora la dolència de la persona i indica on ha d’adreçar-se per rebre l’atenció més adequada. El PAC Caldes, obert de 8h a 24h, o el PAC La Llagosta, obert les 24h, poden gestionar diverses problemàtiques, en lloc d’acudir a l’Hospital de Mollet. 

 

El CAP Palau-solità i Plegamans és el centre de referència per a l’atenció ordinària al municipi. El seu horari és de dilluns a divendres, de 8h a 21h, i els dissabtes, de 8h a 17h (fora de l’horari d’atenció, cal trucar al telèfon 061). El CAP local ha espaiat les visites programades per tal de millorar la resposta davant el possible increment de casos de grip durant la segona quinzena de gener.

 

Els centres de referència pel que fa a l’àmbit de la salut mental són el CSM Mollet i el CSMIJ Mollet i l’atenció a la salut sexual i reproductiva es realitza a l’ASSIR Mollet. Les visites que requereixen una atenció més especialitzada es programen a l’Hospital de Mollet.

 

 


Imatges relacionades

  • CAP de Palau-solità i Plegamans.

    CAP de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats