Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

La Festa Major 2020 es transforma en diverses activitats culturals i d’oci durant el mes d’agost

20 de juliol de 2020Es volen evitar les aglomeracions i donar suport a la cultura, seguint els protocols de seguretat i prevenció per la Covid-19

 

L’anunci es va fer en compareixença telemàtica oberta a la ciutadania ahir diumenge

 

La Festa Major d’enguany es transformarà en un ‘programa d’activitats culturals i d’oci d’estiu’ que es durà a terme durant tot el mes d’agost i principis de setembre en diferents espais de la vila. Aquests dies, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans treballa adaptant els actes  a les particularitats de l'etapa de represa, atents a l’evolució de la pandèmia del virus COVID 19 i a la correcta aplicació dels protocols i mesures de prevenció.

 

Aquest anunci es va fer en el marc d’una compareixença telemàtica, oberta a la ciutadania a través d’una emissió de Facebook Live, conduïda per l’alcalde Oriol Lozano i amb les intervencions del regidor de Festes Populars, Fires i Mercats, Jordi Plaza, la regidora de Cultura i Patrimoni i de Seguretat Ciutadana, Eva Soler i del regidor de Salut Pública, Sanitat i Consum, Jordi Pujol.

 

Podeu veure i escoltar la compareixença des d'aquest enllaç de facebook: Compareixença telemàtica

 

L’alcalde Oriol Lozano ha agraït la tasca, la comprensió i la col·laboració de les entitats i persones que col·laboren en els processos participatius i en l’organització de la Festa Major i les diverses activitats culturals de l’estiu a la vila.

 

Segons el regidor de Festes  Populars, Jordi Plaza: "les circumstàncies per l’evolució de la pandèmia ens han fet replantejar la Festa Major i hem decidit transformar-la en un programa d’activitats culturals i d’oci que no estigui concentrat només en quatre dies”. Plaza ha explicat que "farem actes repartits durant tot el mes d’agost, en espais amb aforament limitats, amb reserva prèvia d’entrades i seguint totes les normes de seguretat i higiene”. Segons el regidor, l’objectiu es evitar les aglomeracions distribuint les activitats durant tot el mes, complint amb les recomanacions per evitar nous contagis, i mantenint viva, en la mesura del possible, la nostra xarxa cultural, “Apostem decididament per la cultura del nostre país, un sector que està patint greument aquesta crisi, tant els artistes i companyies com els tècnics i les empreses d’aquesta indústria.”

 

La regidora de Cultura i Patrimoni i de Seguretat ciutadana, Eva Soler, va insistir en la voluntat de l’Ajuntament en “protegir també el sector cultural, garantint totes les mesures de seguretat: acotant el perímetre, amb inscripció prèvia i respectant la distància de seguretat”. Amb aquestes mesures s’han programat ja els actes culturals del Liceu a la Fresca i les activitats del Juliol a la Fresca que resten: El concert de sardanes del proper dimarts 21 de juliol i el Cinema a la Fresca del proper diumenge 26 de juliol.

 

En el seu torn, el regidor de Salut Pública, Sanitat i Consum, Jordi Pujol, ha insistit en les recomanacions d’higiene de mans i personal, l’ús de la mascareta i la distància social. “la nostra màxima preocupació és mantenir el virus de la COVID-19 contingut a la vila i que afecti el menys possible tant a l’economia com a les activitats culturals”.

 

Reserva prèvia d’entrades a les activitats culturals d’estiu

A una part de les activitats només es podrà accedir amb una entrada reservada prèviament de manera telemàtica, com a sistema per gestionar l’aforament limitat dels espais. Properament s’informarà a la població dels enllaços online per fer les reserves.

 

El handicap és que l’escenari sanitari i en conseqüència la normativa poden anar canviant i per tant caldrà ajustar els actes, guiant-se per l’actual situació. En qualsevol cas, la programació d’aquests actes es podrà veure alterada en funció de l’evolució de la pandèmia.

 

En els propers dies es donarà a conèixer el programa d’activitats definitiu, amb les dates, hores i enllaços per fer la reserva prèvia d’entrades.


Imatges relacionades

  • Compareixença telemàtica de l'alcalde i regidors del govern

    Compareixença telemàtica de l'alcalde i regidors del govern

Enllaços relacionats