Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

Comença a aplicar-se la prohibició de fumar al carrer si no hi ha distància mínima

19 d'agost de 2020La nova normativa també recomana limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat una nova normativa que, entre d’altres novetats, limita fumar si no hi ha una distància mínima. Unes mesures extraordinàries, aprovades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut el passat 14 d’agost per a la contenció de la pandèmia de COVID-19.

 

Les principals mesures adoptades són:

 

-Es recomana a la ciutadania la limitació de les trobades socials fora de grup de convivència estable. També es recomana que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones.

 

-En els establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.

 

-En els establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.

 

-En aquest establiments s'estableix un horari de tancament a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

 

-No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

 

En tot cas, els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa, de conformitat amb el que disposa el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.


Imatges relacionades

  • Nova normativa per prevenir la Covid 19

    Nova normativa per prevenir la Covid 19