Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es prepara per a la baixada de temperatures

1 de febrer de 2012Després del repartiment de sal al centres escolars fet dilluns, en previsió de la baixada brusca de temperatures i amb l’objectiu d’evitar els problemes que poden causar la neu o el gel, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha organitzat el servei de contingència que s’activarà en cas de nevada o gelada.

 

Aquest contingent està format per cinc conductors, encarregats de repartir la sal per tot el municipi, i nou persones ajudants que, entre d’altres feines, hauran de donar suport a les escoles en els moments d’entrada i sortida. Per la seva banda, l’Agrupació local de Protecció Civil també posa a disposició quatre voluntaris. Aquest contingent, coordinat pel sots-inspector de la Policia Local, Joan Gràcia, serà activat per part de l’alcaldessa Teresa Padrós, en cas necessari.

 

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat el Pla Neucat en fase d'alerta pel risc de nevades al litoral i prelitoral de Barcelona, Girona i part de Tarragona. En el cas del Vallès Occidental, avisen de risc alt de nevades avui dimecres entre les 19.00 hores i la 01.00 de la matinada de dijous.

 

 

Per altra banda, es recomana a la població seguir els següents consells:

 

Actuacions preventives:

 

.       A l’habitatge cal tenir preparat el material següent:

.       Un transistor i piles de recanvi per escoltar les informacions de la ràdio.

.       Llanternes, fanals de càmping, espelmes,..

.       Emmagatzemament d’aliments amb calories, combustibles i productes de neteja.

.       Una farmaciola de primers auxilis i medicaments més freqüents.

.       Roba i calçat adient per a les baixades de temperatura i les nevades.

 

I a més cal revisar:

 

A l’habitatge:

 

.       Punts de l’habitatge on hi hagi entrades d’aire de l’exterior: finestres, portes,... cal protegir-les amb una cinta adhesiva que aïlli.

.       L’estat de la teulada, la terrassa i els baixant d’aigua. Convé treure la terra, les fulles i demés objectes que puguin obstaculitzar el pas de l’aigua,. També cal evitar el deteriorament de la teulada i terrasses per evitar possibles filtracions que puguin afectar l’estructura de l’edifici.

.       El bon estat de l’interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l’aigua i del gas de casa teva.

.       Les branques dels arbres, cal podar-les si són massa llargues per evitar que es trenquin (poden perjudicar les línies elèctriques del costat).

.       Provisió de combustible per a la calefacció.

 

Al vehicle.

 

.       Disposar de cadenes, llanterna, manta de viatge o roba d’abric, farmaciola de primers auxilis i mapes de carreteres.

.       Comprovar l’estat de les bateries, el dipòsit de benzina, les llums, els frens, els pneumàtics, la calefacció, les escombretes per netejar el parabrises,...amb la finalitat de mantenir el vehicle en bones condicions per l’hivern.

 

.       És fonamental que la població prengui consciència dels risc i extremi les mesures d’autoproteció. La població ha d’informar-se de les previsions meteorològiques i de l’estat de la xarxa viària a través dels diferents mitjans de comunicació (radio, televisió) o bé consultant webs d’informació meteorològica i viària com per exemple,

 


Imatges relacionades

  • Nevada 8 març 2010: pl. de l'Alzina i St. Genís de Plegamans

    Nevada 8 març 2010: pl. de l'Alzina i St. Genís de Plegamans

  • Nevada 8 març 2010: pl. Onze de Setembre

    Nevada 8 març 2010: pl. Onze de Setembre

  • Nevada 8 març 2010: tall al carrer de Can Cortès

    Nevada 8 març 2010: tall al carrer de Can Cortès

Enllaços relacionats