Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L’Ajuntament instal·la plafons lluminosos per conscienciar els conductors sobre els límits de velocitat

1 de febrer de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha instal·lat aquest matí dos plafons lluminosos que detecten la velocitat a la que circulen els vehicles, enregistren les dades i indiquen als conductors la velocitat exacta a la que circulen. Si estan per sota del límit de velocitat permès els números apareixen en color ambre, acompanyats d’un símbol que representa una cara somrient. Si, per contra, superen el límit de velocitat, els números apareixen en vermell amb una cara trista. El dispositiu lluminós compta amb tecnologia LED, de baix consum.

 

Aquests dos plafons han quedat instal·lats al polígon industrial Riera de Caldes, al carrer Camí Reial, just davant del parc de l’Hostal del Fum. El límit de velocitat en aquest tram del carrer és de 50km/h. Es tracta d’una via força transitada i on molts conductors circulen a molta velocitat perquè és un dels carrers principals que travessen el polígon i que comuniquen amb el municipi veí de Santa Perpètua de Mogoda. Donat que són uns plafons de fàcil instal·lació, l’Ajuntament preveu canviar-los d’ubicació de forma periòdica per col·locar-los en altres carrers on es consideri que cal conscienciar els conductors sobre el respecte al límit de velocitat i on el consistori vulgui recollir dades estadístiques.

 

De fet, tal i com relata la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello, l’Ajuntament ha decidit instal·lar-los en primer lloc al polígon industrial Riera de Caldes “després de converses mantingudes amb diversos empresaris de la zona, en les quals van sol·licitar a l’Ajuntament que prengués mesures per fer que els conductors no circulin a tanta velocitat dins el polígon”. En aquest sentit, la regidoria de Via Pública ha efectuat recentment altres intervencions al polígon per millorar la seguretat viària. Per exemple, es van crear diversos passos elevats per a vianants per obligar els vehicles a reduir la velocitat. També s’ha pintat nova senyalització horitzontal, s’han renovat alguns senyals verticals i s’hi han fet reparacions d’asfalt.

 

Àngels Marcuello detalla l’objectiu principal que es persegueix amb la instal·lació d’aquests plafons: “Que els conductors s’adonin de la velocitat a la que circulen i es conscienciïn sobre la importància de respectar els límits”. A més, tal i com amplia Marcuello, “els dispositius registren dades de molta utilitat, com el volum de trànsit que absorbeix un tram concret de carrer i les velocitats a les que hi circulen els vehicles”. La regidora afegeix que “un cop es recullin i s’analitzin les dades l’Ajuntament es plantejarà accions posteriors per aconseguir que els vehicles redueixin la seva velocitat en passar per aquest carrer del polígon”.

 

Joan Gràcia, coordinador de l’Àrea de Seguretat Municipal, explica que l’Ajuntament ha adquirit un altre dispositiu que fa la mateixa funció “però és més petit i no es pot connectar a l’alimentació elèctrica dels fanals, sinó que funciona mitjançant una bateria”. Aquest tercer plafó, segons Gràcia, “està pensat per canviar-lo sovint d’ubicació”. El primer lloc on serà instal·lat, la propera setmana, és l’avinguda Folch i Torres, que és el principal accés al barri de Can Falguera. Es tracta d’un carrer on hi ha una pendent molt pronunciada que connecta aquest barri amb la principal artèria del municipi, l’avinguda Catalunya. Aquí el plafó quedarà orientat de manera que registrarà la velocitat dels vehicles que circulin en sentit baixada, cap a l’avinguda Catalunya.

 

Aquests dos plafons han estat instal·lats aquest matí per les Brigades Municipals, amb la col·laboració del coordinador de l’Àrea de Seguretat Municipal i del sergent de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans.

 


Imatges relacionades

  • Un dels plafons mostra la velocitat d'una furgoneta que circula en sentit nord

    Un dels plafons mostra la velocitat d'una furgoneta que circula en sentit nord

  • L'altre dispositiu informa al conductor del cotxe que va en sentit sud de la velocitat a la que circula

    L'altre dispositiu informa al conductor del cotxe que va en sentit sud de la velocitat a la que circula

  • Les Brigades Municipals instal·len els plafons amb la supervisió de comandaments de la Policia Local

    Les Brigades Municipals instal·len els plafons amb la supervisió de comandaments de la Policia Local