Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre

L'Ajuntament analitza les dades dels plafons lluminosos que detecten la velocitat dels vehicles

4 de juliol de 2013L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Policia Local del municipi recullen les dades que registren els plafons lluminosos que detecten la velocitat a la que circulen els vehicles i indiquen als conductors a quants quilòmetres per hora circulen. La finalitat d'aquests plafons és conscienciar sobre la importància de respectar els límits de velocitat i enregistrar el nombre de vehicles que passen per una determinada zona i la velocitat a la què circulen. Els agents canvien d'ubicació els plafons lluminosos per recollir dades de diverses vies del municipi, detectar els punts més problemàtics i proposar mesures.

 

"Les dades que s'estan recollint són d'una gran utilitat per saber els hàbits de conducció i poder projectar i dur a terme accions concretes per potenciar la seguretat viària", resumeix Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana.

 

Per exemple, un dels plafons lluminosos va estar instal·lat durant nou dies a l'alçada del número 107 de l'avinguda Catalunya, que és la principal artèria del municipi i l'antic traçat de la carretera C59 al seu pas pel municipi. Durant aquests dies van circular en aquest punt i en sentit sud –cap a Santa Perpètua de Mogoda-  un total de 40.801 vehicles. La velocitat mitjana de pas durant un dia laborable va ser de 44km/h en horari de matí i 47km/h a la tarda. La velocitat màxima permesa en aquest punt és de 50km/h. Així, durant els dies en què el plafó va estar instal·lat en aquest punt, el 66,14% dels vehicles circulaven correctament, a una velocitat inferior respecte a aquest límit. En canvi, el 33,73% circulava a una velocitat compresa entre els 51 i els 80km/h. Un 0,14% dels vehicles va superar la velocitat dels 80km/h.


Imatges relacionades

  • Els plafons lluminosos detecten la velocitat dels vehicles

    Els plafons lluminosos detecten la velocitat dels vehicles