Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre

Una forta calamarsada provoca incidències menors a la vila

20 de gener de 2014Palau-solità i Plegamans va patir ahir a la tarda una forta calamarsada que va emblanquinar bona part del municipi. Els problemes no van ser tant per la mida de la pedra, sinó pel fet que va durar força estona i que va anar acompanyada de precipitació líquida. La pedra i la fullaraca van taponar alguns embornals de clavegueram i desguassos de teulades, provocant això el que ha estat el principal problema: l'acumulació d'aigua.

 

Via pública

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans va registrar durant la tarda força avisos d'alerta, si bé no es van poder atendre totes les trucades per saturació de la centraleta en moments puntuals. Els agents de la Policia Local van registrar algunes incidències ocorregudes a la via pública. Va haver-hi problemes puntuals per acumulació d'aigua a la rotonda situada a la intersecció entre els carrers Indústria i Doctor Fleming, i al carrer Sant Oleguer (entre l'avinguda del Camp i el carrer Montjuïc) fins que el clavegueram va poder absorbir l'aigua caiguda.

 

També es va registrar un petita esllavissada de terres i pedres a prop del gual de Sant Roc, que permet creuar la Riera de Caldes a la zona del barri de la Pineda. La quantitat limitada d'aquests sediments no va suposar perill per a la circulació, sempre i quan es conduís amb precaució i segons especifica l'informe de la Policia Local, que va donar indicacions perquè es netegés la zona el més aviat possible, cosa que s'ha dut a terme durant aquest matí.

 

Edificis

Pel que fa als equipaments, l'Ajuntament ha registrat desperfectes a la Sala Polivalent a causa de la calamarsada, que ha malmès una trentena de plaques del fals sostre interior de l'edifici. Els desperfectes han estat causats perquè la pedra va taponar els desguassos de la teulada exterior, cosa que va provocar l'acumulació d'aigua i la filtració d'aquesta cap a l'interior de l'edifici. Els operaris de l'Ajuntament han retirat aquest matí totes les plaques afectades, evitant així el risc de caiguda. En els propers dies es faran les reparacions pertinents i la instal·lació de les noves plaques. A més, la Policia Local va rebre trucades també per incidències en domicilis, causades per filtracions i per la incapacitat d'alguns desguassos d'absorbir l'aigua.

 


Imatges relacionades

 • La calamarsa, ben visible a la plaça de l'Alzina. Fotografia de Just Muñoz.

  La calamarsa, ben visible a la plaça de l'Alzina. Fotografia de Just Muñoz.

 • El carrer Alzina Vella emblanquinat. Fotografia de Just Muñoz.

  El carrer Alzina Vella emblanquinat. Fotografia de Just Muñoz.

 • Vista d'un carrer de Can Duran després de la calamarsada. Fotografia de la Policia Local.

  Vista d'un carrer de Can Duran després de la calamarsada. Fotografia de la Policia Local.

 • Vista d'un carrer de Can Duran després de la calamarsada. Fotografia de la Policia Local.

  Vista d'un carrer de Can Duran després de la calamarsada. Fotografia de la Policia Local.