Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Fuita de carbonat de calci al polígon Can Boada Nou que no ha suposat cap perill

10 d'abril de 2014L'empresa Colores y Compuestos Plásticos (CCP), que té la seva fàbrica principal al carrer Orfebreria de Palau-solità i Plegamans, va patir ahir, a primera hora de la tarda, una fuita de carbonat de calci en forma de pols. Es tracta d'una substància química que no és tòxica però sí molt vistosa, donat el blanc lluent de la seva coloració, cosa que va alertar els veïns de la zona. I és que aquesta empresa està ubicada al polígon industrial Can Boada Nou però a pocs metres de distància de les cases del barri de la Plana de Can Maiol, contigu a aquesta zona industrial.

 

Davant l'evidència de la pols blanca que sortia d'aquesta empresa, els veïns del barri van avisar la Policia Local per assegurar-se que la substància no fos perjudicial per a la salut de les persones. S'hi va desplaçar una patrulla. Els agents, en primer lloc, van indicar als veïns de la zona que es tanquessin a casa fins que no s'assegurés que no hi havia cap perill. Tot seguit van constatar amb un responsable de l'empresa que el producte que es va escampar era carbonat de calci, una substància no tòxica. Segons l'empresa, la fuita es va produir en l'operació de descàrrega d'un camió. Un cop descartat el risc per a les persones, els agents van informar els veïns del barri, indicant-los que ni hi havia perill, i han traslladat un informe als serveis tècnics de l'Ajuntament.

 

El carbonat de calci és present de forma natural i abundant en l'ambient, especialment en roques i minerals, però també en l'aigua i en organismes vius. El seu ús és força comú en els processos de fabricació que duen a terme indústries de molts sectors, inclosos el químic i el farmacèutic.

 

Imatges relacionades

  • Part de les instal·lacions de l'empresa que va patir la fuita.

    Part de les instal·lacions de l'empresa que va patir la fuita.

  • Les cases del barri de la Plana de Can Maiol es troben a pocs metres del polígon industrial Can Boada Nou.

    Les cases del barri de la Plana de Can Maiol es troben a pocs metres del polígon industrial Can Boada Nou.