Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L'Oficina de Suport de la Policia Local, condecorada en el Dia de les Esquadres

16 d'abril de 2014L'Oficina de Suport de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha rebut un diploma per part dels Mossos d'Esquadra com a reconeixement a l'efectivitat i el bon servei que presta a la ciutadania. La distinció va ser lliurada en l'acte central del Dia de les Esquadres -la festa anual de la policia catalana- de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell, que es va celebrar l'11 d'abril a Fira Sabadell. Va ser recollida pel caporal de la Policia Local Ángel Gallego, responsable d'aquesta Oficina de Suport que està formada per un equip de 4 persones.

 

A més del citat agent, van acudir-hi en representació del municipi l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; la Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Marcuello; el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal i sotsinspector de la Policia Local, Joan Gràcia; i el sergent de la Policia Local, Ramon Martínez.

 

Teresa Padrós felicita "el personal que treballa a l'Oficina de Suport per la bona feina que fa". Àngels Marcuello també es mostra molt satisfeta per aquest reconeixement: "L'Oficina de Suport fa una tasca molt important de proximitat absoluta amb la ciutadania, les 24 hores del dia, per resoldre qualsevol ensurt, queixa o problema". Per a la regidora de Seguretat Ciutadana és molt destacable "l'eficàcia de la seva feina, especialment quan intervenen en temes sovint molt delicats, com ho són els conflictes familiars i veïnals, fent seguiment i control d'aquestes problemàtiques".

 

Marcuello destaca que "les estadístiques mostren que el 54% de les denúncies que interposa la ciutadania per delictes comesos a Palau-solità i Plegamans són tramitades mitjançant l'Oficina de Suport". El 44% restant es presenta a la comissaria de Mossos d'Esquadra que cobreix el municipi, que és la de Santa Perpètua de Mogoda. "Pocs municipis tenen un percentatge tan alt de denúncies tramitades per la Policia Local", rebla Marcuello. En aquest sentit, Joan Gràcia afegeix que "la mitjana de les denúncies gestionades per les policies locals se situa aproximadament en el 35%". Gràcia considera que "aquestes bones xifres de tramitació de denúncies des de la Policia Local han tingut força pes per rebre la distinció". "Les estadístiques més recents són les del 2013, que ha estat l'any de consolidació de l'Oficina de Suport", conclou el sotsinspector.

 

Serveis de l'Oficina de Suport

L'Oficina de Suport de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans està formada per un equip de 4 persones que presten aquest servei les 24 hores de tots els dies de l'any. Hi treballen dos agents –un d'ells, caporal- i dues tècniques d'administració i atenció ciutadana. "És el cervell de la Policia Local", sintetitza el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal, Joan Gràcia. 

 

Entre altres funcions, presta els següents serveis:

 • Tramitació de denúncies penals.
 • Atenció a emergències.
 • Gestió i intervenció en casos de violència masclista i familiar.
 • Conflictes entre menors, dins i fora dels centres educatius.
 • Registre d'absències –control de les llars quan els propietaris s'hi absenten-.
 • Tràmits per obtenir o renovar el DNI.
 • Organització dels dispositius especials de seguretat i de trànsit en esdeveniments festius i especials, com la Festa Major, el Mercat Medieval, etc.
 • Informació, atenció i proximitat amb la ciutadania i sobre els serveis de la Policia Local.
 • Tasques d'organització del personal i dels serveis de la Policia Local i de control del material.
 • Campanyes vinculades al compliment de les ordenances municipals, com les relacionades amb el civisme i el trànsit, entre altres, en coordinació amb altres departaments de l'Ajuntament.

Imatges relacionades

 • D'esquerra a dreta, el sotsinspector i Mosso d'Esquadra Albert Aldecoa, l'Alcaldessa Teresa Padrós, la regidora Àngels Marcuello, el caporal Ángel Gallego i el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal, Joan Gràcia.

  D'esquerra a dreta, el sotsinspector i Mosso d'Esquadra Albert Aldecoa, l'Alcaldessa Teresa Padrós, la regidora Àngels Marcuello, el caporal Ángel Gallego i el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal, Joan Gràcia.

 • Foto general de policies i ciutadans condecorats en el Dia de les Esquadres de l'ABP de Sabadell.

  Foto general de policies i ciutadans condecorats en el Dia de les Esquadres de l'ABP de Sabadell.

 • D'esquerra a dreta, l'Alcaldessa Teresa Padrós, la regidora Àngels Marcuello, el caportal Ángel Gallego, el sergent Ramon Martínez i el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal, Joan Gràcia

  D'esquerra a dreta, l'Alcaldessa Teresa Padrós, la regidora Àngels Marcuello, el caportal Ángel Gallego, el sergent Ramon Martínez i el coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal, Joan Gràcia