Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

Uns 400 nens i nenes aprenen Educació Viària i civisme mitjançant el teatre

15 de maig de 2014Els alumnes de 2n i 3r curs de primària de totes les escoles del municipi han acudit aquest matí al Teatre de la Vila per gaudir d'una obra de teatre organitzada per la Policia Local en col·laboració amb els centres educatius. La sessió de teatre forma part del programa d'Educació Viària que la Policia Local imparteix a les escoles de Palau-solità i Plegamans des de fa 25 anys. Els 414 nens i nenes que estudien aquests dos nivells en l'actual curs han assistit a aquesta obra de teatre en dos torns.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha saludat els nens i nenes, just abans que s'iniciés la funció del primer torn. Padrós els ha recordat la importància de respectar les normes de trànsit i les actituds responsables i prudents alhora de circular pels carrers, ja sigui caminant o en bicicleta. En aquest sentit, ha fet incís en el fet que ja és obligatori que els menors de 16 anys duguin casc quan circulen en bicicleta, independentment del si transiten dins o fora de zones urbanes.

 

L'obra que s'ha representat duu el títol de Traspatràs, de la Cia. Ruskus Patruskus. Amb l'estil propi dels pallassos o clowns, l'actor ha tractat un ampli ventall de temes relacionats amb la seguretat viària, com les normes i els procediments que cal seguir quan es travessa un carrer, la importància d'utilitzar casc quan es circula en bici o moto, el perquè de l'obligatorietat de cordar-se el cinturó de seguretat, què indiquen diferents senyals de trànsit i altres aspectes. També ha tractat temes vinculats al civisme, com el reciclatge. Tot plegat ho ha fet de forma interactiva, fent pujar alguns nens a l'escenari, i amb humor i diversió. Ha utilitzat tècniques teatrals i narratives vinculades a la màgia, la ventrilòquia, les titelles i els contes.

 


Imatges relacionades

  • Ruskus Patruskus fa participar un nen en l'espectacle 'Traspatràs'.

    Ruskus Patruskus fa participar un nen en l'espectacle 'Traspatràs'.

  • L'Alcaldessa Teresa Padrós ha recordat alguns consells de seguretat viària als nens i nenes abans que iniciés la funció.

    L'Alcaldessa Teresa Padrós ha recordat alguns consells de seguretat viària als nens i nenes abans que iniciés la funció.