Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Ja s'han instal·lat a la via pública els tres desfibril·ladors automàtics adquirits per l'Ajuntament

30 de maig de 2014Les màquines estan ubicades a la Zona de Vianants, la Masia de Can Cortès i el pavelló d'esports

 

Palau-solità i Plegamans és ja una vila cardioprotegida gràcies als sis desfibril·ladors que ha adquirit l'Ajuntament en règim de lloguer. Tres d'aquestes màquines són automàtiques –pot fer-les servir qualsevol persona sense haver de tenir coneixements específics- i s'han instal·lat a la via pública de manera que puguin ser accessibles a tothom i a qualsevol hora del dia. Així es facilita que es pugui fer front immediatament a una emergència causada per una aturada cardíaca. És molt important reanimar la persona afectada en els primers minuts per evitar danys cerebrals irreversibles i salvar la vida. El telèfon de la Policia Local és el 93.864.96.96. El del Sistema d'Emergències Mèdiques és el 112. Ambdós funcionen ininterrompudament.

 

Els desfibril·ladors automàtics de carrer s'han instal·lat a la façana de la Masia de Can Cortès (c. Camí Reial, 56), a la porta principal del Pavelló d'Esports Maria Víctor (pg. de la Carrerada, 55) i al costat de la Sala Polivalent (c. Camí Reial, 144), davant la plaça de la Vila. A banda d'aquests, l'Ajuntament compta amb tres desfibril·ladors més, però portàtils, que estan a disposició de la Policia Local i Protecció Civil. Un d'aquests desfibril·ladors portàtils restarà de forma permanent a la Comissaria de la Policia Local (pg. de la Carrerada, 53), oberta les 24 hores de tots els dies de l'any. A banda d'aquests sis aparells, a Palau-solità i Plegamans n'hi ha d'altres al Centre d'Assistència Primària (CAP), al Centre de Salut Palacent i al Camp Municipal de Futbol.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, s'ha encarregat personalment de tirar endavant aquest projecte com a una prioritat per al consistori: "Aquests aparells poden ser crucials per salvar vides perquè els primers minuts són cabdals perquè el cor torni a funcionar". Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social i regidora de Sanitat i Salut Pública, ha dut a terme les gestions i el seguiment per deixar lligats els detalls del projecte: "Només es pot assegurar la reanimació d'una persona en els primers 5 minuts ubicant aquests aparells al carrer, en llocs de ràpid accés i per on habitualment hi transiten moltes persones".

 

Cabeza especifica que en el contracte que ha signat l'Ajuntament amb l'empresa subministradora "s'hi inclou la formació per a unes 120 persones perquè sàpiguen com actuar en aquesta mena d'emergències". Cal, però, acabar de valorar a qui es destinarà aquesta formació: "En principi se seleccionaran treballadors municipals i membres d'entitats, escollint entre persones que habitualment tracten amb ciutadans més vulnerables i que acostumen a participar en activitats de risc i en indrets amb més afluència de públic". A més, el contracte inclou el subministrament, la instal·lació, el manteniment i l'actualització del software. Tot plegat suposa una inversió aproximada per a l'Ajuntament de 6.000€ a l'any.


Imatges relacionades

 • Desfibril·lador automàtic instal·lat a la façana de la Masia de Can Cortès (Camí Reial, 56).

  Desfibril·lador automàtic instal·lat a la façana de la Masia de Can Cortès (Camí Reial, 56).

 • Desfibril·lador automàtic de la Zona de Vianants, al costat de la Sala Polivalent (Camí Reial, 144).

  Desfibril·lador automàtic de la Zona de Vianants, al costat de la Sala Polivalent (Camí Reial, 144).

 • El desfibril·lador automàtic de la Zona de Vianants es troba a pocs metres de la plaça de la Vila.

  El desfibril·lador automàtic de la Zona de Vianants es troba a pocs metres de la plaça de la Vila.

 • El primer desfibril·lador automàtic s'ha instal·lat al costat de la porta principal del pavelló d'esports.

  El primer desfibril·lador automàtic s'ha instal·lat al costat de la porta principal del pavelló d'esports.

 • Detall del desfibril·lador automàtic instal·lat a la Masia de Can Cortès.

  Detall del desfibril·lador automàtic instal·lat a la Masia de Can Cortès.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós, just després de comprovar la instal·lació del desfibril·lador automàtic col·locat al pavelló.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós, just després de comprovar la instal·lació del desfibril·lador automàtic col·locat al pavelló.

Enllaços relacionats