Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 30 de juliol

Dilluns es renova la senyalització horitzontal de bona part del carrer Can Cortès

19 de desembre de 2014Aquests treballs obliguen a impedir l'aparcament de vehicles el dia 22 i mentre durin els treballs, però es permetrà la circulació 

 

Dilluns vinent, 22 de desembre, es renova íntegrament la senyalització horitzontal del tram del carrer Can Cortès comprès entre l'avinguda Catalunya i la rambla Mestre Pere Pou. Aquests treballs no impliquen talls de circulació, però sí hi haurà moments en què caldrà donar pas alternatiu als vehicles. En canvi, sí que s'impedeix l'aparcament de vehicles durant el dilluns 22, mesura provisional que ja està senyalitzada.

 

Així, es pintaran sobre l'asfalt la delimitació dels carrils de circulació, passos de vianants, senyals de trànsit, nous estacionaments... El principal objectiu d'aquesta renovació de la senyalització és millorar la seguretat viària, especialment en les interseccions amb l'avinguda Catalunya i el carrer Camí Reial. A més, en el tram del carrer Can Cortès comprès entre les dues vies esmentades, es transformen els aparcaments del costat nord. Deixaran de ser lineals per passar a ser en semibateria invertida. Això implica que el carril bici deixarà d'estar segregat i passarà a incorporar-se a la calçada; és a dir, aquesta passarà a ser compartida per a vehicles de motor i bicicletes.

 

Els aparcaments en semibateria invertida, que obliguen a aparcar fent marxa enrere, tenen com a principal avantatge que milloren la seguretat viària, per dues raons. En primer lloc perquè els conductors tenen més visibilitat a l'hora de sortir de l'aparcament, ja que ho han de fer cap endavant. En segon lloc perquè els ocupants dels vehicles estan obligats a sortir-hi en direcció a la vorera ja que les portes bloquegen el pas envers la calçada. Aquesta segona raó és especialment efectiva en el cas dels infants.


Imatges relacionades

  • Vista del tram del carrer Can Cortès en què es renova la senyalització, des de la rambla Mestre Pere Pou.

    Vista del tram del carrer Can Cortès en què es renova la senyalització, des de la rambla Mestre Pere Pou.

Documentació adjunta