Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

S'activa el Pla Alfa per risc d'incendi al Vallès Occidental i bona part de les comarques catalanes

8 de maig de 2015Es recorda, a més, que és vigent la prohibició de fer foc des del 15 de març i fins al 15 d'octubre

 

La Generalitat de Catalunya ha activat avui el Pla Alfa en Nivell 1 (perill moderat) al Vallès Occidental i bona part del territori català per les condicions meteorològiques i el risc potencial d'incendi forestal. Aquest nivell del Pla Alfa indica actuacions bàsiques per al cos dels Agents Rurals encaminades a vigilar de forma prioritària possibles incendis forestals.

 

A banda de l'activació del Pla Alfa, cal tenir present que és vigent la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i a menys de 500 metres d'aquests. Això significa que a Palau-solità i Plegamans és prohibit fer foc en tot el municipi. La prohibició és vigent des del 15 de març i fins al 15 d'octubre i està recollida al Decret 64/1995.

 

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.

 

Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

 

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.


Imatges relacionades

  • Panòramica parcial de Palau-solità i Plegamans.

    Panòramica parcial de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats