Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

La Policia Local rep un nou cotxe que subsistueix un altre de vell

22 d'octubre de 2015L'Ajuntament ha rebut aquest matí un nou cotxe per a la Policia Local. Es tracta d'un model logotipat i equipat per donar resposta a les necessitats de la funció policial. El parc total de vehicles de la Policia Local es manté igual, dos cotxes i dues motocicletes, perquè la incorporació del nou cotxe serveix per jubilar un dels que es feien servir fins ara, que també era de renting. A nivell econòmic, la incorporació d'aquest cotxe suposa un estalvi per a l'Ajuntament perquè la quota mensual, de 700€, és gairebé 400€ inferior que la que s'abonava pel vehicle que substitueix. El contracte de renting del nou cotxe té una durada de 4 anys.

 

"És necessari renovar periòdicament els vehicles de la Policia Local perquè pateixen un fort desgast", ha afirmat aquest matí Teresa Padrós, Alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana, quan ha pogut comprovar les funcionalitats del nou cotxe. "No és necessari ampliar la flota de vehicles", comentava Padrós, argumentant que és suficient per a una població com Palau-solità i Plegamans i tenint en compte les competències i les funcions que els Mossos d'Esquadra fan al municipi en col·laboració amb la Policia Local.

 

Joan Gràcia, cap de l'Àrea de Seguretat Municipal, ha explicat les característiques del model escollit i l'equipament especial per donar resposta a les funcions policials. A banda de la identificació exterior com a vehicle de la Policia Local, les llums per a diverses funcions, la sirena i la megafonia, compta amb una mampara d'alta resistència que separa la part davantera de la posterior. Aquesta barrera permet transportar persones detingudes sense risc per als i les agents. A més, els seients i l'habitacle de la part del darrere compta amb materials fàcils de netejar i higienitzar i amb portes i finestres que no es poden obrir des de l'interior.

 

El maleter també està preparat amb tot el material necessari. S'hi compten dues armilles antibales i antitalls, que se sumen a les altres dues que ja té l'altre cotxe. Sobre aquest element de protecció, Padrós i Gràcia han avançat aquest matí que l'Ajuntament ha aprovat l'adquisició d'armilles antibales i antitalls, individuals i interiors, per al total d'agents, 27, que se sumaran a les 4 d'exteriors que duran als cotxes. La compra de totes les armilles per protegir la plantilla de la Policia Local és de 14.000€. Es preveu establir un protocol que estableixi en quins serveis o situacions hauran de dur-les obligatòriament, si bé cada agent pot portar-la permanentment quan estigui de servei si ho considera oportú.


Imatges relacionades

 • 151022 noucotxe policialocal 03

  151022 noucotxe policialocal 03

 • 151022 noucotxe policialocal 02

  151022 noucotxe policialocal 02

 • 151022 noucotxe policialocal 01

  151022 noucotxe policialocal 01

 • 151022 noucotxe policialocal 04

  151022 noucotxe policialocal 04

 • 151022 noucotxe policialocal 05

  151022 noucotxe policialocal 05