Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

En marxa el segon programa de prevenció de drogues i riscos associats

24 de febrer de 2016L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ja té actiu el segon Programa de prevenció de drogues i riscos associats després de la seva aprovació a finals de l’any passat. “Aquest programa és una eina dinàmica que deriva del treball realitzat de forma coordinada entre les àrees d’Educació, Salut Pública, Joventut, Policia Local i Serveis Socials de l’Ajuntament”, explica Jaume Oliveras, regidor de Serveis Socials.

 

El segon programa deriva de l’anàlisi de tota la feina que s’ha fet des de 2011, moment en què va néixer el primer programa de prevenció de drogues i riscos associats. Oliveras afirma que en aquest temps s’ha detectat que “la situació de consum de drogues a Palau és la mateixa que a la resta de Catalunya. L’alcohol, el tabac, el cannabis i els hipnosedants, són les drogues més consumides”.

 

En aquest sentit, el segon programa detalla diferents accions a realitzar fins a l’any 2018, moltes d’elles ja se’n fan des de les diferents àrees municipals implicades, i d’altres s’han de començar. Un dels objectius de les accions proposades és minimitzar el consum d’alcohol en grans aglomeracions de joves quan hi ha celebracions importants al municipi.

 

El programa estableix accions que s’han fet i s’han de fer per diferents franges d’edat, des de la infància fins a la gent gran, passant per l’adolescència i l’edat adulta. També en determina millores que s’han de fer, com per exemple la necessitat de crear espais de comunicació entre professorat i família o més oferta d’oci alternatiu. Aquestes accions, però, formen part d’un pla d’actuacions que s’ha de fer de forma anual i revisar al final d’aquests períodes. Mentrestant, també es vol treballar conjuntament amb d’altres municipis. “En aquest sentit, la Diputació de Barcelona ja ha proposat fer trobades perquè compartim diferents experiències municipals”, explica el regidor.

 

L'any 2002 es va posar el primer gra de sorra en aquest treball, ja que va ser llavors quan es va implementar el PAMDE (Programa d'activitats Municipals de Prevenció de Drogodependències) i que va durar fins el 2008. L'any següent, el 2009, es va iniciar el treball transversal entre els diferents departaments municipals implicats en el que després va ser el primer Programa de prevenció de drogues i riscos associats. Al llarg de tot aquest temps, la Diputació de Barcelona ha proporcionat el seu suport i col·laboració tant en l'elaboració com en el seguiment d'ambdós programes.

 

 

 

 


Imatges relacionades

  • Exposició sobre els perjudicis del tabac a l'Espai Jove l'Escorxador.

    Exposició sobre els perjudicis del tabac a l'Espai Jove l'Escorxador.

  • L'alcohol és també una droga sobre la que cal prevenir. Imatge il·lustrativa.

    L'alcohol és també una droga sobre la que cal prevenir. Imatge il·lustrativa.

Documentació adjunta