Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

El programa d’Educació Viària de la Policia Local, escollit com a bona pràctica de la Diputació de Barcelona

19 de maig de 2016La Xarxa MOBAL (Oficina tècnica de Mobilitat i Seguretat Viària de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona) ha escollit el programa d’Educació Viària de la Policia Local del nostre poble com a exemple de bona pràctica “ja que crea consciència social sobre temes de seguretat viària i mobilitat”, explica  Miquel Ángel Jimber, caporal de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, i integrant de la Unitat d’Educació Viària.

 

De fet, la Xarxa MOBAL destaca el fet que Palau es converteix en exemple i referent en temes de seguretat viària per a d’altres municipis gràcies a la feina del cos policial, que ha presentat el treball realitzat sota el títol “Transformant la mobilitat a través de l’educació viària” .

 

El programa d’educació viària de Palau-solità i Plegamans existeix des de 1989 i té per objectiu treballar en la formació en mobilitat i seguretat viària d’infants i adolescents de la vila des de P3 fins a ESO i PQPI.

 

“La nostra feina consisteix en millorar la seguretat viària tant dels infants i adolescents, com de la resta d’usuaris de la via pública”, explica Jimber. “A més, volem que els infants siguin més autònoms a l’hora d’anar sols a l’escola; que adquireixin hàbits saludables de mobilitat i que tinguin més consciència social per treballar en els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic”, afegeix el caporal.

 

De fet, el programa “Transformant la mobilitat a través de l’educació viària” treballa en col·laboració amb els centres educatius del municipi i promou activitats com tallers, xerrades, obres de teatre, sortides en bicicleta o sessions al crash test de Jané, on es fa incidència en la conscienciació sobre la utilització del cinturó de seguretat i altres elements de seguretat passiva.

 

Des del curs escolar 2014-2015, la Unitat d’Educació Viària està integrada per un caporal i dos agents del cos policial del municipi. Dins del treball realitzat, destaquen activitats com les xerrades “Game Over”, amb l’Institut Guttmann, el Parc de Trànsit de Cotxes Clàssics, el curs pràctic de seguretat amb moto Entrena’t, realitzat amb alumnes de 2n de batxillerat a l’escola de conducció d’Honda, o l’activitat amb l’Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans (ADISPAP). En total, el conjunt d’activitats d’educació viària ha treballat sobre 2.557 infants i adolescents del municipi.

 

 

Reconeixement a diferents programes

 

De fet, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha obtingut en els darrers mesos diferents reconeixements d’altres administracions per la feina realitzada des de diferents àrees. L’alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, destaca que “al nostre Ajuntament treballem molt i amb molts bons resultats. Aquests reconeixements en són la proba de la bona gestió que es realitza per prestar els serveis a la ciutadania”.

 

A banda de l’experiència d’Educació Viària, també el Pla Local #Educa16 ha estat reconegut pel Banc de Bones Pràctiques de la Federació de Municipis de Catalunya, i de la Fundació Carles Pi i Sunyer “per representar una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica d’Educació”, tal i com afirmen Xavier Amor i Àngel Garcia, presidents de les dues institucions que impulsen el BBP en una carta que han dirigit a l’Ajuntament.

 

A la part de Comunicació, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha donat el segell Infoparticipa a l’Ajuntament per la qualitat i la transparència de la seva comunicació pública.

 

Finalment, el programa “Mulla’t per la Festa Major” de la Regidoria de Joventut ha estat distingit per l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) com a bona pràctica en matèria de participació ciutadana.  

 

 


Imatges relacionades

 • Bicicletada

  Bicicletada

 • Visita a la comissaria

  Visita a la comissaria

 • Crash Test Center de Jané

  Crash Test Center de Jané

 • Visita a la comissaria

  Visita a la comissaria

 • Teatre

  Teatre