Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

La vila viu una revetlla de Sant Joan molt participativa i sense incidents de gravetat

27 de juny de 2016Una multitud va sortir al carrer dijous passat, 23 de juny, per celebrar la revetlla de Sant Joan. No s’han registrat incidents de gravetat, ni durant la nit de la revetlla ni durant la resta del cap de setmana. Els més destacables són petits incendis declarats en diversos camps del municipi que van ser sufocats amb celeritat gràcies a la ràpida intervenció de la Policia Local, els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i el veïnat de diverses zones. “Cal agrair i felicitar els cossos de seguretat i totes les persones que han fet possible que l’alegria i la festa hagin estat, de nou, les grans protagonistes”, subratlla Carme Sanz, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Festes.

 

Quant a les celebracions, la regidora destaca que “enguany ha estat encara millor que l’any passat; hi ha hagut més participació”. N’és una mostra el Sopar a la Fresca de la nit de la revetlla. L’Ajuntament va haver de tancar les inscripcions poc després d’obrir-les, en esgotar-se l’aforament. Es calcula que hi van acudir unes 600 persones, entre les inscrites i les que s’hi van afegir de manera extraoficial durant el sopar. “Ens sap greu no haver pogut admetre totes les persones que volien inscriure-s’hi, però l’espai a la Zona de Vianats és limitat i no podíem donar cabuda a tothom”, lamenta Carme Sanz, qui amplia: “Es pot buscar un altre lloc amb més espai per a l’any vinent, però molta gent ens ha dit que no ho canviem per l’encant de la Zona de Vianants. Valorarem ambdues opcions”.

 

La Zona de Vianants va centralitzar la festa de la nit, que es va allargar fins a les 4 de la matinada amb la música de l’Orquestra Titanium i la discoteca mòbil. Els actes de la revetlla i de cultura popular es van succeir des de les 8 del vespre. Esportistes del Club Atlètic Palau van portar la Flama del Canigó des de Mollet del Vallès i fins a Can Cortès. Desenes de persones van iniciar allà una cercavila que obrien els menuts dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga amb un correfoc infantil. Els seguien la comitiva que duia la Flama, membres de l’Agrupació Sardanista i dels Geganters i Grallers. Amb foc, música i balls van arribar a la plaça de la Vila, on es va llegir el Missatge de la Flama. El públic va gaudir d’allò més amb les actuacions de les entitats esmentades, a més de les Colles del Ball de Gitanes i el Grup Graller el Ramat. Ja fent-se fosc, una segona cercavila va fer que els Deixebles del Dimoni exhibissin el seu potencial pirotècnic. Acompanyats per les torxes enceses amb la Flama del Canigó i desenes de persones, van arribar fins a l’esplanada annexa al pavelló, on van encendre la gran foguera de la vila. Aquesta cremava de valent quan la majoria de les desenes de persones presents abandonava l’indret per anar a sopar.

 

Incidents

Durant la revetlla i el cap de setmana es van produir diversos incendis que van ser sufocats amb celeritat. La mateixa nit de Sant Joan un foc declarat en un camp de cereal, situat entre l’extrem nord de la Pineda i Can Puig-oriol, va posar en alerta els veïns de la zona. La Policia Local va acudir-hi de forma immediata i es va sufocar poc després que arribessin els Bombers. Va cremar, aproximadament, una hectàrea de terreny. Un altre camp es va incendiar, al matí següent, a Can Falguera, i un tercer, dissabte 25, a l’avinguda Ebre. També es va encendre un petit foc al camp situat davant l’Escorxador. Un domicili particular del barri de Can Cortès també va patir un foc diumenge al migdia, que també va ser sufocat ràpidament. Altres problemes, com l’incendi d’un contenidor de roba al carrer Lluís Companys, podrien haver estar causats per bretolades.


Imatges relacionades

 • 160627 revetlla santjoan soparfresca 2

  160627 revetlla santjoan soparfresca 2

 • 160627 revetlla santjoan foguera 2

  160627 revetlla santjoan foguera 2

 • 160627 revetlla santjoan correfoc 2

  160627 revetlla santjoan correfoc 2

 • 16 revetlla santjoan foguera

  16 revetlla santjoan foguera

 • 15 revetlla santjoan torxes

  15 revetlla santjoan torxes

 • 13 revetlla santjoan correfoc1

  13 revetlla santjoan correfoc1

 • 12 revetlla santjoan torxes encesa

  12 revetlla santjoan torxes encesa

 • 11 revetlla santjoan ballgitanes 3

  11 revetlla santjoan ballgitanes 3

 • 10 revetlla santjoan ballgitanes 2

  10 revetlla santjoan ballgitanes 2

 • 09 revetlla santjoan ballgitanes 1

  09 revetlla santjoan ballgitanes 1

 • 08 revetlla santjoan elramat

  08 revetlla santjoan elramat

 • 06 revetlla santjoan sardanes

  06 revetlla santjoan sardanes

 • 06 revetlla santjoan gegants

  06 revetlla santjoan gegants

 • 05 revetlla santjoan correfoc infantil2

  05 revetlla santjoan correfoc infantil2

 • 04 revetlla santjoan flama

  04 revetlla santjoan flama

 • 03 revetlla santjoan correfoc infantil

  03 revetlla santjoan correfoc infantil

 • 02 revetlla santjoan flama fotogrup

  02 revetlla santjoan flama fotogrup

 • 01 revetlla santjoan flamacanigo clubatleticpalau

  01 revetlla santjoan flamacanigo clubatleticpalau

 • 160627 revetlla santjoan correfoc infantil

  160627 revetlla santjoan correfoc infantil

 • 160627 revetlla santjoan correfoc

  160627 revetlla santjoan correfoc