Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

Netegen el gual de Sant Roc de la riera de Caldes després de l’episodi de pluges d’aquesta setmana

15 de febrer de 2017A Palau-solità i Plegamans van caure uns 45 litres per metre quadrat durant la nit del 13 al 14 de febrer. Aquest episodi va necessitar de la intervenció de la Policia Local per comprovar l’estat dels guals inundables que discorren al llarg del tram de la riera de Caldes i quins s’havien de tallar. La ràpida actuació dels agents va permetre tallar i netejar el gual de Sant Roc per treure algunes canyes que l’havien taponat. Un cop restablerta la normalitat, es van aixecar les mesures de seguretat i es va permetre el trànsit.

 

La regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, Luisa Fernández, ha agraït a la Policia Local la seva celeritat a l’hora d’activar tots els protocols de seguretat “impedint el pas al gual amb tanques i procedint a donar avís per retirar el material que provocava l’acumulació d’aigua”. Fernández ha recordat que la plantació de canyes autòctones en aquest i altres punts de la riera està reduint els riscos: “Les canyes permeten el pas de l’aigua però frenen la seva velocitat i eviten que s’acumuli en grans quantitats”.

 

L’episodi de pluges de principis de setmana va ser molt més important riera amunt, fet que va arrossegar branques i altres materials cap al tram de la riera que travessa Palau-solità i Plegamans. “Tot i això, l’activació dels protocols de seguretat municipals va ser impecable. Tant la Policia Local, com tots els departaments implicats estan al cas dels perills d’aquests episodis i molt alerta cada vegada que les previsions meteorològiques anuncien tempestes o calamarsades”, ha indicat la regidora.


Imatges relacionades

  • Gual de Sant Roc taponat per canya americana.

    Gual de Sant Roc taponat per canya americana.

  • Gual de Sant Roc després de netejar les canyes que el taponaven.

    Gual de Sant Roc després de netejar les canyes que el taponaven.