Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

La festa i la cultura popular, protagonistes d’una revetlla sense incidents destacables

26 de juny de 2017Centenars de persones han gaudit a Palau-solità i Plegamans dels actes organitzats amb motiu de la revetlla de Sant Joan. La diversió, la cultura popular i la participació han estat les protagonistes d’una de les nits més celebrades de l’any. No es va registrar, doncs, cap incident destacable durant la revetlla.

 

“Tot ha anat molt bé, amb tanta afluència de gent al sopar a la fresca i al ball posterior que la plaça se’ns ha quedat petita”, destaca Carme Sanz, regidora de Festes. I és que només al sopar a la fresca s’hi havien inscrit prop de 700 persones, a les quals s’hi van afegir d’altres i la clientela dels bars i restaurants del centre. “Necessitem més espai –se sincera Sanz-. Hem de fer la valoració conjunta i plantejar-nos el trasllat de la revetlla a una altra ubicació més àmplia”.

 

La festa va durar fins ben entrada la matinada. Tot plegat va començar a les vuit del vespre, amb l’arribada de Flama del Canigó a Can Cortès de mans d’un grup de corredors del Club Atlètic Palau que la portaven des de Mollet. Desenes de persones els van rebre entre aplaudiments a Can Cortès per dur-la en cercavila fins a la plaça de la Vila. Va recórrer els carrers acompanyada de les guspires del correfoc infantil dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, les gralles del Ramat i els balls dels gegants. Un cop a plaça, aquestes entitats, junt amb l’Agrupació Sardanista i les Colles del Ball de Gitanes, van entusiasmar el públic amb les seves actuacions de cultura popular. La lectura del Missatge de la Flama del Canigó, feta per un grup d’alumnes de l’escola de gralla del Ramat, va posar el colofó a la festa de la plaça.

 

Quan el Sol s’acomiadava d’un dels dies més llargs de l’any, les torxes enceses amb la Flama i el correfoc dels Deixebles van convidar tothom a participar de la segona cercavila per dur el foc fins a la foguera. La comitiva va desfilar Carrerada avall fins a l’esplanada annexa al pavelló. En pocs minuts, les torxes i el foc dels Deixebles van encendre la pira de grans dimensions. Les flames vigoroses que es van generar, que es podien veure des de molts indrets del poble, obligaven la gent a allunyar-se. Mentrestant, la Zona de Vianants es reomplia amb centenars de persones que ja gaudien del sopar a la fresca. La curta nit i la festa, entre balls, coca i petards, es van allargar fins ben entrada la matinada, amb la música de l’Orquestra Titanium i de la sessió posterior de discjòquei.

 

Incidents menors

Tot plegat es va desenvolupar amb menys incidents que en anys anteriors, segons la Policia Local, i de poca entitat. Una bústia rebentada per un petard, dos contenidors cremats i dos petits incendis en camps, sufocats ràpidament pels voluntaris de Protecció Civil, són les úniques incidències registrades durant la revetlla. A primera hora de la tarda de la diada de Sant Joan es va incendiar un solar al barri de Can Periquet. Van intervenir-hi els bombers, que el van apagar ràpidament.

 

El balanç és, doncs, positiu, més tenint en compte l’alerta per perill d’incendi provocada per l’onada de calor de la setmana passada. No en va, la Policia Local havia organitzat un dispositiu de seguretat que va comptar amb 6 agents, 2 patrulles, 4 voluntaris de Protecció Civil, 1 ambulància i una 1 cisterna d’aigua de 500 litres de forma permanent. En determinades hores de la nit s’hi van sumar els Mossos d’Esquadra i un camió cisterna del servei de neteja urbana. A més, l’Ajuntament havia establert prèviament un protocol d’actuació amb els Bombers de Mollet del Vallès.


Imatges relacionades

 • 170626 santjoan foguera

  170626 santjoan foguera

 • 170626 santjoan soparfresca

  170626 santjoan soparfresca

 • 170626 santjoan gegants

  170626 santjoan gegants

 • 170626 santjoan correfoc

  170626 santjoan correfoc