Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol

L’equip de govern encarrega una auditoria per valorar la relació dels llocs de treball de l’Ajuntament

3 d'octubre de 2019L’objectiu és adequar les places a les necessitats organitzatives de l’administració i identificar-ne les deficiències

 

Abans de finals de desembre, l'empresa Faura-Casas Auditors-Consultors lliurarà a l'Ajuntament una auditoria que ha encarregat l’equip de govern per analitzar la gestió dels llocs de treball municipals. A l’informe, que té un cost de 13.300 euros, es vol fer una diagnosi de la plantilla per relacionar i valorar els llocs de treball, analitzar l’organigrama, identificar places vacants, identificar possibles situacions irregulars, revisar el conveni i, en definitiva, promoure l’adequació de les places a les necessitats organitzatives de l’Ajuntament.

 

L’alcalde i regidor de Recursos Humans, Oriol Lozano, ha dit que des que van entrar al govern al mes de juny, “hem identificat situacions relatives a l’estructura de la plantilla de personal laboral i funcionari que requereixen de l’adopció de mesures per a la seva regularització”. Lozano ha indicat, per exemple, que la plantilla municipal era de 211 treballadors l’any 2012 “i ara, al 2019, només en tenim 168. La vila ha crescut en població i els serveis que es donen als veïns i veïnes també. En canvi, el personal ha disminuït i, per tant, és evident que els recursos han estat mal distribuïts”.

 

Entre les principals deficiències detectades, i que han motivat la contractació d’un auditoria, destaca l’absència d’un cap de Recursos Humans, l’existència de complements econòmics arbitraris, manca de cobertura de places per jubilació, places pendents de convocar des de fa molt de temps... “Aquests són exemples de situacions que no s’haurien de donar mai en un ajuntament i que formen part de la dinàmica habitual a Palau-solità i Plegamans”, ha reconegut l’alcalde.

 

L’equip de govern també ha detectat que des del 2003 no s’actualitza la valoració dels llocs de treball, és a dir, les tasques assignades a cada treballador “16 anys sense fer aquest exercici són molts anys, i volem que l’informe de l’auditoria ens serveixi per resoldre aquest problema”.

 

Elements de l’auditoria

 

-Revisió del conveni col·lectiu vigent, amb identificació de les categories establertes i l’estructura  salarial adoptada.

 

-Revisió de la plantilla municipal aprovada conjuntament amb el darrer pressupost vigent.

 

-Revisió de la relació de llocs de treball vigent.

 

-Revisió de la valoració de llocs de treball vigent.

 

-Revisió de la nòmina mensual del darrer mes, amb identificació dels diversos conceptes salarials satisfets, tan de caràcter fixe com variable.

 

-Revisió de l’organigrama jeràrquic-funcional vigent.

 

-Entrevistes a realitzar amb els responsables municipals dels diversos àmbits i àrees de l’Ajuntament per tal d’obtenir informació sobre la realitat organitzativa de la plantilla.

 

Durant el període de realització de l’auditoria s’utilitzaran qüestionaris a distribuir al personal per tal d’obtenir informació sobre les tasques que realitzen. A partir d’aquestes dades, s’haurien d’identificar situacions irregulars: places vacants, llocs de treball existents i no previstos, llocs de treball ocupats per persones contractades per altres feines diferents a les que desenvolupen actualment...

L’empresa auditora, a més d’identificar les situacions, inclourà al seu informe recomanacions sobre les mesures adients a adoptar per tal que els òrgans de govern de l’Ajuntament les puguin resoldre.


Imatges relacionades

  • L'alcalde, Oriol Lozano, presentant l'auditoria de recursos humans

    L'alcalde, Oriol Lozano, presentant l'auditoria de recursos humans

  • Presentació de l'auditoria de recursos humans

    Presentació de l'auditoria de recursos humans

  • Presentació de l'auditoria de recursos humans

    Presentació de l'auditoria de recursos humans