Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

Sense incidències greus després del temporal que ha creuat Palau-solità i Plegamans

23 d'octubre de 2019Els accessos a la Riera de Caldes es van tallar la passada nit com a prevenció per les fortes pluges

 

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans va tallar al trànsit ahir a la nit els accessos a la riera de Caldes, tant el del pont de Can Cladellas com el del pont de de Sant Roc. Per evitar riscos, també es va prohibir circular per un tram de la Carrerada, entre l’avinguda Navarra i el carrer de Montjuïc. Aquests perímetres ja s’han obert aquest matí, tot i que es demana precaució.

 

Ni l’Ajuntament, ni la Policia Local han rebut notificacions per incidències greus a la vila. En aquest sentit, davant la previsió de fortes pluges, els serveis municipals ja havien netejat dies enrere els guals de Sant Roc i Santa Magdalena. Aquesta acció s’ha tornat a repetir avui seguint el protocol habitual per al manteniment d’aquests punts conflictius.

 

Durant l’episodi de pluges intenses de la passada nit, la Policia Local ha informat que algunes tapes del clavegueram havien saltat. Els propis agents de servei les han reposades quan el volum d’aigua va baixar. Així mateix, es van detectar talls de subministrament elèctric en diverses zones de la població. Els barris de la Sagrera i Can Duran van ser el més afectats.

 

Intervencions de neteja

A la inspecció d'aquest matí s'han detectat dos punts de risc, al carrer Nou (cantonada Devesa), i carrer Illes Balears entre Eivissa i Masia, on s'ha acumulat fang amb perill de relliscades dels cotxes. S'ha donat ordre a brigades municipals per a senyalitzar la zona i s'ha començat a retirar el fang i netejar els vials. També als Pins de Can Riera, justa al carrer Perpinyà, s'ha acumulat gran quantitat de graveta que també s’està procedint a retirar.

 

L’Ajuntament informa que per evitar situacions perilloses es fa manteniment preventiu de tots els embornals del municipi. Durant avui i els propers dies s'aniran netejant carrers i embornals de les fulles que hagi arrossegat la pluja.

 

La Riera es troba en un bon estat; l'existència de canyes a la llera és un element que ajuda a reduir la velocitat de l'aigua en cas d'avingudes importants i per evitar mals majors. (En el cas de la canya americana, sí que és una espècie invasora i per això es fan actuacions periòdiques per a treure-la de la riera).

 

Segons informa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), les fortes pluges previstes encara poden fer créixer sobtadament el nivell de l’aigua de rius i rieres. Per això, es recomana no acostar-se ni fer cap activitat a la llera de la riera de Caldes.


Imatges relacionades

  • Riera de Caldes

    Riera de Caldes