Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

Balanç del pas del temporal Gloria per Palau-solità i Plegamans

23 de gener de 2020Els serveis d’emergències, Policia Local, Protecció Civil i les Brigades Municipals han estat alerta durant els darrers tres dies

 

Des de dimarts i fins avui, tant la Policia Local com Protecció Civil i Brigades Municipals van atendre diferents serveis relacionats amb afectacions pel temporal Gloria. Tots els serveis d’emergències ha estat alerta, per exemple, davant l’increment de cabal de les rieres, la caiguda d’arbres...

 

L’alcalde, Oriol Lozano, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Eva Soler, han agraït a Protecció Civil, Policia Local, Brigades Municipals, tècnics municipals i voluntaris, la feina duta a terme aquests dies i el seu esforç per minimitzar els efectes del temporal a la vila.

 

La Policia Local ha atès des de dimarts avisos d’emergències com  esllavissades a les obres que s’estan realitzant al carrer Castell, a l’avinguda Catalunya o a l’avinguda Navarra, afectant a carrers i alguns habitatges. En diferents moments s’han hagut de tallar els accessos al pont de la riera de Sentmenat, així com el gual de la Riera de Caldes, o l’accés a l’avinguda Navarra des del carrer Sant Roc.

 

Alguns carrers es van quedar sense enllumenat públic; Oliana i Montjuic i diversos carrers de Can Pavana i Can Duran. El fort vent va provocar dimarts la caiguda de dos arbres, un al Passeig de la Carrerada i un altre a la pujada del carrer Montjuïc. Els trams afectats de les dues vies van quedar tallats al trànsit. Dimecres es va produir la caiguda d’alguns arbres al barri de Can Puig-oriol i un altre a la Ronda de Boada Vell. Protecció Civil va procedir al tall i retirada dels arbres amb destrosses.

 

Per precaució, es van netejar embornals i els guals de la riera de Caldes i riera de Sentmenat, senyalitzar els accessos, i avisar a les escoles per no fer activitats esportives a l’aire lliure. El temporal va provocar també talls elèctrics en carrers com: Abat Oliba, Argenteria, Ronda Boada Vell, Migdia, Indústria, Can Cortès, Girona, Reus, Pi i Margall, Sant Jaume i Arquitecte Gaudí.

 

El Servei de Recollida d’orgànica i rebuig es va aturar durant dimarts i dimecres atenent a les condicions meteorològiques adverses i el perill que podia suposar per la integritat dels treballadors i treballadores. La recollida es reprèn avui dijous amb normalitat, una vegada el temporal ha remès.

 

Gabinet d’emergències

La regidora de Seguretat Ciutadana, Eva Soler, va convocar immediatament un gabinet de crisi per seguir minut a minut la situació. Amb la presència de l’alcalde, Oriol Lozano, es va fer una reunió amb la Policia Local, Protecció Civil, regidors i regidores, i membres de diferents àrees de l’Ajuntament, per decidir les actuacions a realitzar. L’Ajuntament va fer servir tots els seus canals comunicatius (web municipal, xarxes socials,...) per mantenir informada a la ciutadania en tot moment de l’evolució del temporal a la vila i avisar de qualsevol contingència.

 

Recordeu aquests telèfons d’emergències:

 • Generalitat de Catalunya: 112 per emergències / 012 per informació
 • Policia Local: 93 864 96 96

Imatges relacionades

 • Temporal. Gual Santa Magdalena.

  Temporal. Gual Santa Magdalena.

 • Temporal. Tall al gual de Sant Roc

  Temporal. Tall al gual de Sant Roc

 • Temporal. Visita alcalde i regidors a escoles

  Temporal. Visita alcalde i regidors a escoles

 • Temporal. Policia Local tanca gual de Sant Roc

  Temporal. Policia Local tanca gual de Sant Roc

 • Temporal. Visita alcalde i regidors a equipaments

  Temporal. Visita alcalde i regidors a equipaments

 • Temporal.Passeig de la Carrerada

  Temporal.Passeig de la Carrerada

 • Temporal.Pujada carrer Montjuïc

  Temporal.Pujada carrer Montjuïc