Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

El govern municipal presenta el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023

20 de febrer de 2020El PAM s’estructura en 5 eixos, 25 objectius estratègics, i 288 mesures

 

El Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 (PAM) és el full de ruta de l’actual equip de govern, i contempla prop de 290 mesures repartides en 5 eixos: Ciutadania, Ocupació i Benestar, Territori, Educació i Cultura, i Justícia Social. Segons l’equip de govern, es tracta d’un document viu que s’anirà actualitzant amb el pas del temps.

 

La presentació del pla es va fer ahir al Teatre de la  Vila, amb la presència de l’alcalde, Oriol Lozano, acompanyat dels regidors i regidores del govern municipal, així com d’entitats, partits polítics, i d’associacions i veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans.

 

El Pla ja es pot consultar al lloc web específicament creat per aquest document.  A través d’un nou aplicatiu se’n poden mirar els objectius i, al llarg del mandat, se’n podrà anar fent el seguiment del grau d'acompliment.

 

Cada trimestre s’actualitzaran les dades del retiment de comptes, de manera que tothom que ho vulgui en podrà anar fent un seguiment. En aquests moments, el grau total d'acompliment de les diferents àrees és:

 • Ciutadania: 19%
 • Ocupació i Benestar: 41%
 • Territori: 11%
 • Educació i Cultura: 20%
 • Justícia social: 25%

 

Hi ha objectius que encara no s’han iniciat, n’hi ha d’altres que estan en marxa i alguns que ja arriben a un elevat percentatge de compliment.

 

El document, asseguren des de l’equip de govern (ERC i JxPalau), s'ha redactat des de la transversalitat d'entendre l'acció de govern com un tot i no des de l'òptica de cada regidoria. 

 

Aquest PAM, segons es va anunciar, contempla «prop de 290 actuacions» i tindrà incidència en els pressupostos i, sobretot, en els plans d'inversions dels pròxims anys, comptant ja des dels que s’han aprovat per al 2020.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, va dir que amb el PAM: “Busquem planificar; definim els objectius i descrivim les accions que volem dur a terme per assolir-los. El segon objectiu del PAM és fixar la ruta de govern; i el tercer és retre comptes davant la ciutadania. És una mostra de transparència i de bon govern”.

 

Els 5 eixos

Eva Soler, tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura; Patricia Freire, tinenta d’alcalde de Justícia Social; Laura Navarro, tinenta d’alcalde d’Ocupació i Benestar; Ignasi Fargas, tinent d’alcalde de Ciutadania; i Jordi Pujol, tinent d’alcalde de Territori, van resumir les accions de govern previstes en les seves respectives àrees.

 

En l’àmbit de la Ciutadania, el govern vol consolidar els pressupostos participatius i reorganitzar la Policia Local, entre altres temes.

 

Pel que fa a Ocupació i Benestar, la principal tasca serà crear una marca que ens identifiqui com a poble.

 

Implantar l’ús d’energies renovables als edificis municipals, canviar el sistema de recollida de residus, feminitzar l’espai públic i obrir l’Oficina d’habitatge local, seran els principals eixos de l’apartat de Territori.

 

En Educació i Cultura s’ha  prioritzar finançar la socialització de llibres d’educació primària i apostar decididament per la festa del Guirigall

 

Finalment, en l’àrea de Justícia Social, s’aplicaran polítiques valentes per garantir els drets elementals com el dret a l’habitatge i l’accés als subministraments bàsics per a totes les persones, per sobre dels interessos dels oligopolis.

 

Podeu consultar el PAM i tots els apartats, així com fer-ne el seguiment del seu compliment, en la pàgina web Pla d’Actuació Municipal.


Imatges relacionades

 • PAM Alcalde i regidors i regidores del govern municipal

  PAM Alcalde i regidors i regidores del govern municipal

 • PAM Alcalde, Oriol Lozano

  PAM Alcalde, Oriol Lozano

 • PAM Eva Soler, tinenta d'alcalde d'Educació i Cultura

  PAM Eva Soler, tinenta d'alcalde d'Educació i Cultura

 • PAM Patricia Freire, tinenta d'alcalde de Justícia Social

  PAM Patricia Freire, tinenta d'alcalde de Justícia Social

 • PAM Laura Navarro, tinenta d'alcalde d'Ocupació I Benestar

  PAM Laura Navarro, tinenta d'alcalde d'Ocupació I Benestar

 • PAM Jordi Pujol, tinent d'alcalde de Territori

  PAM Jordi Pujol, tinent d'alcalde de Territori

 • PAM Ignasi Fargas, tinent d'alcalde de Ciutadania

  PAM Ignasi Fargas, tinent d'alcalde de Ciutadania

 • PAM presentació al Teatre de la Vila

  PAM presentació al Teatre de la Vila

 • Pla d'Actuació Municipal

  Pla d'Actuació Municipal

Documentació adjunta

Enllaços relacionats