Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

El foc calcina part d'un magatzem de plàstics al polígon Boada Nou

12 d'agost de 2009Un incendi ha calcinat en la matinada d'avui, 12 d'agost, part d'un magatzem on l'empresa Plásticos Compuestos hi guardava el material fabricat en unes dependències adjacents. Es tracta de productes plàstics, cautxú, làtex sintètic i derivats, que han cremat durant bona part de la matinada juntament amb l'estructura de part del magatzem, que ha perdut part del sostre si bé encara s'ha d'avaluar si l'estructura n'ha quedat afectada. En total s'han cremat 4.000m2 dels 8.000m2 que ocupa el magatzem afectat, situat a la cantonada entre el carrer Orfebreria i el carrer Ferrers. Durant el matí d'avui, 6 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuaven a l'indret controlant que el foc no torni a originar-se. Al mateix temps, diversos responsables de l'empresa intentaven valorar les pèrdues sofertes. Ara seran els Mossos d'Esquadra qui investigaran el sinistre per mirar de determinar les causes que van originar el foc.

 

El foc es va declarar a les 2.00h de la matinada, quan a l'empresa hi havia treballant 4 persones que es trobaven en una altra secció de la nau, allunyada del magatzem, fent tasques de producció. És per això que no es van adonar que el foc havia començat fins que una patrulla de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans els va avisar i evacuar de la nau. Tots van sortir-se'n completament il·lesos. Va ser un veí del barri adjacent a la nau, la Plana de Can Maiol, qui va veure la columna de fum i qui va alertar la Policia Local. El cos policial municipal va destinar-hi tres dotacions durant tota la matinada i tres dotacions més durant el matí.

 

En poc temps van arribar 30 dotacions de Bombers de Generalitat i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra. Tots plegats van aconseguir encerclar el foc i evitar que l'incendi s'estengués a les naus industrials veïnes. Els bombers van deixar clar des del principi que no calia evacuar els veïns de la zona perquè els productes plàstics emmagatzemats no eren tòxics, perquè no corria vent i les flames eren de grans dimensions, cosa que feia que el fum s'originés a gran altura. Els bombers van donar l'incendi per controlat poc després de les 5 del matí, que va quedar apagat una hora més tard.

Des del principi, la prioritat absoluta dels cossos de seguretat va ser que el foc no afectés una empresa adjacent que fabrica productes químics tòxics i que podria haver suposat molts més riscos. Responsables de l'empresa i treballadors de la mateixa van col·laborar també en les tasques d'extinció del foc, retirant el material de l'exterior que hauria pogut ajudar al foc a traspassar el recinte i afectar altres naus.

 

“Afortunadament, la ràpida reacció, la professionalitat i els coneixements de bombers i policia va fer que el foc es limités ràpidament a una part del magatzem sense que s'hagin hagut de patir danys personals ni més danys materials”, explica l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, qui va estar present en el lloc afectat des de les 3 de la matinada i fins que el foc es va donar per controlat.

L'Alcaldessa ha volgut felicitar de forma explícita “els Bombers de la Generalitat, la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, els Mossos d'Esquadra i Protecció Civil perquè amb la seva feina han limitat al màxim els danys d'aquest incendi”. Mercè Pla ha destacat també que “en aquests casos es demostra com són d'importants els plans de seguretat de les empreses, perquè això ha permès encerclar el foc i evitar que s'estengués”. Alhora, l'Alcaldessa s'ha solidaritzat amb l'empresa afectada, “que ara ha de superar també aquest entrebanc a més dels esforços que està fent per sortir amb èxit de la crisi”.


Imatges relacionades

  • Els bombers, controlant que el foc no es torni a orginar

    Els bombers, controlant que el foc no es torni a orginar

  • El sostre de part del magatzem també ha resultat afectat

    El sostre de part del magatzem també ha resultat afectat