Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Nova Unitat de Proximitat de la Policia Local

10 de novembre de 2009El cos de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha creat una nova Unitat de Proximitat que ja està duent a terme la seva tasca als carrers del municipi. La Unitat de Proximitat s'ha posat en marxa amb un caporal i un agent, si bé es preveu que durant l'any 2010 arribi a estar formada per quatre policies.

 

La Unitat de Proximitat passarà la major part del seu temps transitant a peu pels carrers del municipi i tindrà com a tasca prioritària la de ser la interlocutora de la ciutadania amb l'administració local. Els agents estaran disposats a tractar qualsevol problema, dubte o qüestió. Així, per exemple, poden assessorar sobre la gestió de tràmits amb l'administració, informar sobre incidències a la via pública (com l'arranjament d'una vorera malmesa, la senyalització adequada d'una cruïlla...).

 

Els ciutadans podran distingir els membres d'aquesta unitat perquè a la seva uniformitat hi figurarà l'anagrama “Proximitat” per fer-los identificables amb més facilitat. A més, els agents de proximitat tindran una especial atenció a les relacions amb la comunitat i, en especial, amb determinats grups socials. Així, serà força freqüent que s'apropin a les escoles i centres educatius en les hores d'entrada i sortida d'alumnes o allà on es congregui la gent gran, i també que visitin els comerciants del municipi, per conèixer de primera mà les seves necessitats i assessorar-los en qüestions de seguretat o en altres aspectes.

 

La Unitat de Proximitat tindrà també com a missió la vigilància del compliment de l'ordenança municipal de civisme, i malgrat que entre les seves prioritats no hi serà la gestió del trànsit, també denunciaran les infraccions greus que observin en aquest sentit.


Imatges relacionades

  • Els dos agents de Proximitat visiten un comerç del municipi

    Els dos agents de Proximitat visiten un comerç del municipi