Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

L'Ajuntament se suma a la commemoració del Dia de l'Orgull Gai i reclama l'aprovació de la llei antihomofòbia

28 de juny de 2013La Casa Consistorial llueix avui, 28 de juny, un llaç amb els colors de l'arc de Sant Martí que s'ha penjat al balcó de la façana principal per mostrar l'adhesió del consistori a la commemoració del Dia de l'Orgull Gai –Dia de l'Orgull LGTB (Lèsbic, Gai, Transexual i Bisexual)-. Aquesta iniciativa es duu a terme després que ahir, 27 de juny, el Ple Municipal aprovés una moció que insta l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a donar suport a la proposició de llei antihomofòbia que diverses entitats del col·lectiu LGTB han presentat als grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya. La moció va ser aprovada al Ple Municipal amb el vot afirmatiu dels partits que integren l'equip de govern (PSC, ICV-EUiA i la Veu de Palau-solità i Plegamans) junt amb els grups CiU i ERC. El PP es va abstenir.

 

La Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora d'Igualtat, Àngels Marcuello, va ser l'encarregada de presentar la moció. Va començar esmentant els diversos punts de l'acord. Un dels que implica més accions directes per part de l'Ajuntament és el que l'insta a "emprendre i reforçar la coordinació i les accions dels serveis d'infància, adolescència i joventut de l'Ajuntament amb els centres educatius del municipi per fer front i prevenir possibles casos de bullying o assetjament escolar". A més d'aquest punt, la moció va incloure un altre de "rebuig a l'homofòbia i la transfòbia, que són patologies individuals, col·lectives i socials que tenen importants conseqüències i implicacions destructives, i que es tradueixen en discriminació, rebuig i violència i malmeten la convivència". A més, el text insta l'Ajuntament a exhibir el símbol de la lluita per l'alliberament de les persones del col·lectiu LGTB i demana al Parlament de Catalunya la tramitació i aprovació de la llei antihomofòbia.

 

En ampliar l'explicació de la moció, Marcuello va contextualitzar les raons per dur-la al Ple, explicant que "malgrat els avenços legislatius a favor de l'alliberament i la normalització dels drets de les persones d'aquest àmbit, darrerament s'estan vivint episodis que signifiquen un retrocés en els seus drets i llibertats". "Per això –va continuar la regidora- cal seguir evidenciant el problema i lluitant per la seva eradicació". La titular d'Igualtat va voler posar l'accent "en els casos d'assetjament escolar o bullying per raó d'orientació sexual, cosa que té conseqüències físiques i psicològiques que poden ser greus". "Si un adolescent no acostuma a denunciar els assetjaments o les agressions per vergonya o por, encara ho fa menys si això ve donat per ser homosexual o semblar-ho", va subratllar, abans de concloure: "L'educació és l'instrument més eficaç contra la discriminació i la intolerància i per això la protecció i la normalització d'aquests col·lectius ha de ser una prioritat". En aquest sentit, Marcuello va criticar la nova llei d'educació que promou el govern de l'Estat Espanyol (LOMCE, coneguda com llei Wert), "perquè suposa la desaparició d'avenços aconseguits, com l'eliminació de l'assignatura d'educació per a la ciutadania, una mesura ideològica que va en contra de l'educació en llibertat i des de la diversitat". A més, la regidora també va apuntar a les retallades i la conseqüent disminució de professorat i professionals als centres educatius: "Això significa tenir menys recursos per prevenir l'assetjament per raó d'orientació sexual".

 

28 de juny

El Dia de l'Orgull Gai –també conegut com a Dia per a l'alliberament LGTB- commemora els aldarulls de Stonewall, en els quals es van enfrontar homosexuals i policies de Nova York. El 28 de juny de 1969 la policia de la ciutat estatunidenca va organitzar una batuda al Stonewall Inn, un bar freqüentat per persones homosexuals, situat a Greenwich Village, Manhattan. Es considera un punt d'inflexió en la lluita per l'alliberament LGTB per ser el primer cop que un nombre significatiu d'homosexuals es va rebel·lar contra les humiliacions, intimidacions i detencions.


Imatges relacionades

  • Llaç amb els colors de l'arc de Sant Martí, al balcó de la Casa Consistorial

    Llaç amb els colors de l'arc de Sant Martí, al balcó de la Casa Consistorial

Documentació adjunta

Enllaços relacionats