Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

L’Ajuntament commemora el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

25 de novembre de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha fet aquest migdia l’acte institucional de commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones amb la lectura d’un manifest de rebuig. L’acte, al que han assistit un centenar de persones, ha comptat amb la participació dels regidors i regidores de l’Ajuntament, i l’associació Dones per les Dones, que ha estat l’encarregada de llegir el manifest.

 

L’acte ha començat amb la intervenció de la tinenta d’alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora d’Igualtat, Àngels Marcuello, que ha destacat “la importància de commemorar dies com aquests per aconseguir eradicar la violència vers les dones”. La regidora també ha detallat els actes organitzats al voltant d’aquest dia i que, enguany, es centren en el món jove com, per exemple “la presentació del vídeo ‘Què t’empatolles?’ al facebook de Salut Escoxa; la Gimcana ‘Respecta’t’ a partir de les 18h a l’Espai Jove l’Escorxador; l’Exposició ‘Fins aquí hem arribat’, a càrrec de dos alumnes d’ESO, i que estarà a l’Espai Jove l’Escorxador des d’avui i fins el 5 de desembre; l’exposició de llibres escrits per dones, també del 25 de novembre al 5 de desembre a l’Escorxador i la jornada de prevenció ‘Convivència i Urbanisme’ que es farà demà a partir de les 17.30h a l’IES Ramon Casas i Carbó”.

 

Per la seva banda, l’alcaldessa, Teresa Padrós, ha lamentat “la quantitat de dones mortes que any rere any són víctimes de la violència de gènere i que són xifres que de cap manera es poden assumir”. L’alcaldessa ha recordat “la importància de l’educació que les famílies han de donar als infants, una educació basada en la igualtat i sense caire sexista, per aconseguir que els nens d’avui, siguin adults de demà que hagin crescut en el respecte a les dones”.

 

Enguany ha estat Lidia Peiró, de l’associació Dones per les Dones de Palau-solità i Plegamans, l’encarregada de fer la lectura del manifest que commemora aquest dia i que està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

 

El manifest destaca que “la violència contra les dones està profundament arrelada a les estructures socials. Per això, les intervencions adreçades a abordar la violència masclista no poden obviar el sistema que la sosté i la legitima, un sistema basat en relacions de desigualtat entre dones i homes que, en molts aspectes, es resisteix a desaparèixer”.

 

A més, fa incidència en que “és imprescindible millorar la sensibilització social i la prevenció de la violència masclista amb actuacions adreçades a totes les dones i a tota la població, incidint molt especialment en la població jove, concretament en les relacions de parella, per tal d’evitar relacions desiguals. És necessari promoure un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones sigui impensable, i situï el discurs en la dignitat, el respecte i la llibertat”.

 

L’associació Dones per les Dones també ha recordat als assistents que aquest vespre, a les 20h, faran el seu acte reivindicatiu al Teatre de la Vila.

 

L’acte institucional ha finalitzat amb un minut de silenci en record de totes les dones i infants que han estat víctimes de la violència de gènere.


Documentació adjunta