Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L'Ajuntament demana al govern de l'Estat que retiri la reforma de la llei de l'avortament

5 de febrer de 2014El Ple Municipal Ordinari celebrat dijous 30 de gener va aprovar una moció "contra la reforma de la llei orgànica 2/10 de salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l'embaràs" que promou el govern de l'Estat a través del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. La moció va aprovar-se amb el vot afirmatiu de tots els grups amb representació al Ple Municipal (PSC, CiU, ICV-EUiA, la Veu de PsiP i ERC) excepte el PP, que va votar-hi en contra.

 

Entre els punts d'acord figura demanar al govern de l'Estat que retiri la reforma de la citada llei. Dins el text de la moció, presentada pel PSC mitjançant la intervenció de la regidora Carme Cabeza, es contraposa aquesta reforma amb la llei vigent. La llei actual, segons la moció, "declara el dret de totes les dones a adoptar lliurement decisions que afecten a la seva vida sexual i reproductiva (...)". "La llei [vigent] ha suposat importants avenços legals, especialment els referits a la seguretat jurídica dels i les professionals del món de la salut".

 

En contraposició, denuncia que "el projecte de llei que planteja el Govern del PP representaria un extraordinari retrocés normatiu, social i ideològic i tornaria a situar les dones en la clandestinitat, suprimint el seu dret a decidir de manera conscient, responsable i lliure sobre la seva sexualitat i maternitat. (...)." També critica que "la llei del Govern de Rajoy és més restrictiva que la norma de 1985, ja que elimina la possibilitat d’interrompre l’embaràs en les primeres catorze setmanes, considerant-se com a delicte i despenalitzant-lo només en els casos de violació i greu perill per a la vida o la salut de la mare, privant les dones del dret a decidir sobre la seva maternitat. També suprimeix, per tant, el supòsit de malformacions o anomalies fetals incompatibles amb la vida, que havia justificat la interrupció de l’embaràs en els anys vuitanta del segle passat".

 

Per últim, el text conclou que "és un atemptat contra la democràcia, que restringeix els drets i les llibertats de les dones, que representen el 50% de la població. Aquesta nova proposta de  llei, que afecta la llibertat, la salut i la dignitat de les dones, és un projecte que neix mort i que no compleix cap dels preceptes internacionals reconeguts a la llei anterior. Topa frontalment amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), ja que restringint el dret a l’avortament augmentarà el nombre d’avortaments, es practicaran en pitjors condicions de salubritat, i empitjorarà la salut de les dones. Es tracta d’una nova política regressiva del Govern central, d’una llei discriminatòria i retrògrada que situa Espanya novament a la cua d’Europa, esdevenint el primer país que retrocedeix en drets".

 

Imatges relacionades

  • Façana de la Casa Consistorial.

    Façana de la Casa Consistorial.