Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Unes setanta persones es concentren a la plaça de la Vila en motiu del Dia Internacional de les Dones

7 de març de 2014Unes setanta persones s'han concentrat aquest migdia davant la Casa Consistorial de Palau-solità i Plegamans per commemorar el Dia Internacional de les Dones i escoltar el manifest unitari del 8 de març.

 

Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha estat la primera en prendre la paraula. "Ja fa més de 100 anys que duem a terme aquesta batalla per la igualtat entre homes i dones. S'ha avançat força gràcies al treball, l'empenta i la força però cal tenir present que encara no s'ha assolit". Marcuello ha continuat denunciant que "encara hi ha moltes dones que moren per les pallisses brutals que els propinen". A més, ha citat altres situacions injustes, com el fet que sobre les dones recau la major part de les tasques familiars i domèstiques, "cosa que és una càrrega i un entrebanc per al desenvolupament professional de les dones". També ha denunciat recents iniciatives legislatives del govern estatal, com el projecte de llei de reforma de l'administració local, "que pot suposar eliminar les polítiques municipals d'igualtat", i la de l'avortament, "que treu a les dones el dret a decidir sobre el propi cos".

 

Tot seguit ha pres la paraula Anna Gómez, agent de Salut de l'Espai Jove l'Escorxador, que ha estat l'encarregada de llegir el manifest unitari del 8 de març, consensuat entre les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. Un dels fragments identifica bona part dels problemes pels quals cal seguir treballant per fer efectiva la igualtat de gènere: "Malauradament, a les nostres societats encara s'hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional, la manca de corresponsabilitat en les tasques de la cura i de la llar, o la violència masclista". El manifest continua citant les fites aconseguides per tot seguit denunciar "tot tipus de reformes", com la Llei de Racionalització de Sostenibilitat de l'Administració Local i la reforma de la Llei de salut sexual i reproductiva vigent des del 2010, "que suposen un atac directe a la llibertat de les dones".

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha tancat l'acte demanant a tots els presents un minut de silenci "per les dones que pateixen assetjament i violència silenciosa". Abans ha agraït a totes les persones i associacions el fet d'aplegar-se davant l'Ajuntament per commemorar el 8 de març. Ha criticat les reformes de llei citades –sobre l'administració local i sobre l'avortament- que promou el govern de l'Estat com a "un pas enrere gravíssim". També ha denunciat la violència i l'assetjament "entre els joves i a les aules i que després facin un vídeo i ho pengin en les xarxes socials com si fos una fita gloriosa". "S'ha de treballar molt i molt contra aquest assetjament", ha assegurat. A més, ha fet una dura crítica contra "la violència silenciosa". Segons ha dit, es tracta "d'un assetjament que s'efectua de forma reiterada i en silenci". "I us ho diu una persona –ha continuat- que pateix assetjament d'aquest tipus. Fa poc em van punxar les rodes del cotxe i si hagués sortit a la carretera podria haver patit un accident". "Aquesta violència d'assetjament constant és bastant dura", ha reblat l'Alcaldessa, abans de demanar el minut de silenci final.

 


Imatges relacionades

 • Concentració del Dia Internacional de la Dona 2014.

  Concentració del Dia Internacional de la Dona 2014.

 • La regidora Marcuello ha denunciat que encara les dones pateixen la violència masclista i desigualtat.

  La regidora Marcuello ha denunciat que encara les dones pateixen la violència masclista i desigualtat.

 • L'agent de salut de l'Espai Jove l'Escorxador ha llegit el manifest del 8 de març.

  L'agent de salut de l'Espai Jove l'Escorxador ha llegit el manifest del 8 de març.

 • L'Alcaldessa ha manifestat que les reformes de llei sobre l'avortament i l'administració local suposen un pas enrere pel que fa a la lluita per la igualtat i els drets de les dones.

  L'Alcaldessa ha manifestat que les reformes de llei sobre l'avortament i l'administració local suposen un pas enrere pel que fa a la lluita per la igualtat i els drets de les dones.

Documentació adjunta