Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Can Cortès acull l'exposició #dretscompartits, sobre els drets de la ciutadania de la Unió Europea

15 d'abril de 2014La Sala d'Exposicions de la Masia de Can Cortès acull fins al 19 d'abril l'exposició #dretscompartits, una mostra organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Es pot visitar de dilluns a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 22h, i el dissabte, de 10 a 13h i de 17 a 21h.

 

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, van participar en la inauguració de l’exposició #dretscompartits, que va tenir lloc el 10 d'abril al vespre. Teresa Padrós va destacar la necessitat de conèixer els drets “perquè no som conscients de tots els que en tenim i, per tant, no els podem exercir com correspon”. En el mateix sentit va pronunciar-se Ferran Tarradellas, que va detallar els drets recollits a l’exposició i va parlar d'alguns de nous: “Un dels últims en els que s’està treballant és el dret a fer servir el mòbil a preus raonables i eliminar així el roaming, que estableix preus abusius per les trucades realitzades fora del país”.

 

Entre els drets que recull l’exposició, hi ha el dret a serveis bàsics com la llum, el gas o l’aigua a preus assequibles, el dret dels passatgers a un servei de qualitat, el dret a la protecció de les víctimes, el dret de queixa davant el Defensor del Poble Europeu, el dret a estudiar en un altre país, el dret a la protecció contra les pràctiques abusives, el dret a l’assistència sanitària o el dret a la protecció dels més vulnerables, entre molts d’altres.

 

Els plafons de l’exposició, a més de recollir els drets de la ciutadania, permeten accedir al contingut disponible a la pàgina web mitjançant els codis QR, que a més faciliten poder compartir-lo mitjançant les xarxes socials.

 

A més de l’exposició, la Comissió Europea ha facilitat material d’interès per a la ciutadania com un llibre que recull les oportunitats que presta la Unió Europea en matèria d’educació, cultura i joventut; una guia explicativa sobre el dret de llibertat de circulació i residència a Europa, o un llibret sobre consum i producció sostenibles. A més, els visitants poden omplir una enquesta en la que poden opinar sobre la Unió Europea.

 

Debat: el futur d'Europa

A banda d'aquesta exposició, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans han organitzat un 'Diàleg amb la ciutadania sobre el futur d'Europa' que és obert a tothom qui vulgui assistir-hi. S'ha de celebrar el 30 d'abril, a les 19h, a l'Auditori de la Masia de Can Cortès. L'Alcaldessa Teresa Padrós presentarà el debat, en el que hi participaran Ferran Tarradellas (director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona), Guillem Rovira (economista, membre de la junta de l'Associació Cultural Qu4trepins) i Carme Colomina (cap d'Internacional del diari 'Ara'). Eduard Garcia, director de Ràdio Palau, moderarà el debat.


Imatges relacionades

  • La mostra #dretscompartits es pot visitar a la Sala d'Exposicions de Can Cortès fins al 19 d'abril.

    La mostra #dretscompartits es pot visitar a la Sala d'Exposicions de Can Cortès fins al 19 d'abril.

  • La ciutadania trobarà una urna on pot dipositar-hi les seves opinions, suggerències o queixes respecte als drets de la ciutadania europea.

    La ciutadania trobarà una urna on pot dipositar-hi les seves opinions, suggerències o queixes respecte als drets de la ciutadania europea.

  • Teresa Padrós i Ferran Tarradellas, en la inauguració de l'exposició.

    Teresa Padrós i Ferran Tarradellas, en la inauguració de l'exposició.

Enllaços relacionats