Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Palau-solità i Plegamans es manifesta contra la violència envers les dones

25 de novembre de 2014L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha commemorat el Dia Internacional contra la violència envers les dones amb la lectura del manifest institucional que ha congregat prop d’un centenar de persones a la Pl. de la Vila.

 

La regidora d’Igualtat, Àngels Marcuello, ha destacat que es tracta “d’un dia en el que s’ha de pensar en totes les dones que pateixen la violència de les seves parelles i que, desgraciadament, en ocasions acaba en mort”. Marcuello ha afegit que “cal denunciar les situacions de maltractament i no deixar-ho només en mans de les víctimes, també els familiars, amics i veïns podem ajudar denunciant les situacions de les que tenim coneixement”. La regidora ha explicat que, actualment i segons dades de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, a Palau-solità i Plegamans hi ha identificades 14 dones víctimes d’aquest tipus de violència. Totes elles estan al nivell 3, el nivell més baix d’aquest grau de mesura.

 

L’alcaldessa Teresa Padrós, per la seva banda, ha volgut agrair la tasca complicada que realitzen les treballadores de Serveis Socials de l’Ajuntament i la Policia Local quan els toca atendre “aquests tipus de casos. Són situacions molt complicades que s’han de tractar amb tacte i professionalitat”.

 

A banda dels parlaments institucionals, l’acte ha comptat amb la lectura del manifest, que ha anat a càrrec de Mercè Faraudo, de l’Associació Dones per les Dones. En el manifest es recull la doble discriminació que pateixen les dones que, a més, tenen algun tipus de discapacitat. Segons es detalla, “a la Unió Europea existeixen aproximadament 40 milions de nens i dones amb discapacitat, de les quals més del 40% sofreix o ha sofert alguna forma de violència”. El text també recull que des de fa anys s’han pres mesures per fer front a la violència masclista com l’aprovació de lleis, recursos d’atenció, suport i recuperació per a les dones i els seus fills i filles i d’altres actuacions. “No obstant això, en la quotidianitat se segueixen vulnerant els drets fonamentals de les dones i la seva dignitat i la seva llibertat es veuen afectades amb les pràctiques violentes que pateixen”, explica el manifest.

 

El text clou fent una renovació pública del “compromís de sumar esforços i crear sinergies de treball col·laboratiu, també amb els homes, que facin possible construir conjuntament dinàmiques innovadores per avançar en l’eradicació de la violència masclista. I volem aixecar la nostra veu, ferma, alta i clara, per denunciar la vulneració constant dels drets humans que és la violència contra les dones”.

 

L’origen del 25 de novembre

 

L’acte d’aquest migdia també ha servit per explicar quin és l’origen d’aquest 25 de novembre, que va ser declarat per l’Organització de Nacions Unides com a Dia Internacional contra la Violència envers les dones l’any 1999.

 

El 25 de novembre de 1960, les germanes Mirabal, Patria, Minerva i Maria Teresa, van ser assassinades per la dictadura de Trujillo a la República Dominicana per ser activistes en contra del seu règim. Aquell dia, les tres germanes tornaven de visitar els seus marits, presos polítics a Puerto Plata, i agents del Servei d’Intel·ligència Militar van detenir el vehicle en el que viatjaven. Després d’apallissar-les i assassinar-les, les van tornar a posar al vehicle i les van llançar per un barranc per tal que semblés un accident, tal i com havia ordenat el dictador. Aquell dia, l’assassinat de les germanes Mirabal va deixar sis nens orfes i va marcar la història d’un país.


Imatges relacionades

 • Commemoració en 2014 del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

  Commemoració en 2014 del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

 • L'alcaldessa Teresa Padrós

  L'alcaldessa Teresa Padrós

 • La regidora d'Igualtat, Àngels Marcuello

  La regidora d'Igualtat, Àngels Marcuello

 • Lectura del manifest, a càrrec de Dones per les Dones

  Lectura del manifest, a càrrec de Dones per les Dones

 • Pancarta: Estimar no fa mal

  Pancarta: Estimar no fa mal