Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 17 de setembre

Concentració a la plaça de la Vila per la igualtat entre dones i homes

6 de març de 2015La coresponsabilitat en les tasques domèstiques i d'atenció a la família és un dels eixos principals dels actes d'enguany

 

Desenes de persones s'han concentrat aquest matí davant la Casa Consistorial amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i convocades per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Ho han fet per donar suport al manifest unitari d'enguany. La reivindicació central ha estat el fet d'assolir la igualtat efectiva entre homes i dones; en tots els àmbits, també al domèstic. L'Alcaldessa Teresa Padrós i diversos regidors i regidores del consistori han format part de la concentració.

 

La primera en prendre la paraula ha estat Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora d'Igualtat de l'Ajuntament: "El 8 de març ha de ser tots els dies fins que no assolim la igualtat", ha afirmat contundent. A banda, ha recordat la recent aprovació del I Pla d'Igualtat de Gènere del municipi en el darrer Ple Municipal i amb la unanimitat de tots els grups. També ha esmentat els diversos serveis que proporciona l'Ajuntament en matèria d'igualtat i de forma transversal entre diversos departaments, així com l'impuls que s'ha donat a aquestes polítiques en el present mandat.

 

Marcuello ha incidit en les desigualtats i discriminacions que perduren al món laboral però també ha assenyalat "la importància d'assolir la coresponsabilitat d'homes i dones en les tasques de la llar i la cura i l'atenció de la família". Precisament, aquest és l'eix central de les diverses activitats que s'han organitzat al municipi al voltant del Dia de la Dona durant aquest mes de març, si bé algunes tindran lloc també al maig. Es tracta de tallers, exposicions, xerrades i altres esdeveniments que posen l'accent en la coresponsabilitat domèstica d'homes i dones per assolir una igualtat efectiva.

 

Una de les treballadores de l'Ajuntament, Sílvia Navas, s'ha encarregat enguany de pronunciar en veu alta el Manifest unitari del Dia Internacional de les Dones, consensuat entre les quatre diputacions catalanes, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. El manifest homenatja les dones que en diverses èpoques "han lluitat pels drets bàsics dels que gaudim avui" i s'alegra del fet que "la reforma de la llei de l'avortament està aturada", abans de dirigir l'atenció cap a la igualtat efectiva "en els escenaris públic i privat", responsabilitzant homes i dones "del treball quotidià de totes les llars" i apostant per trencar "la lògica de la plena disponibilitat laboral dels homes i de les dobles i triples jornades de les dones".

 

Teresa Padrós ha fet la intervenció de tancament de l'acte. L'Alcaldessa ha posat l'accent en l'educació de nens, nenes i joves: "S'ha de treballar la igualtat des de la base, educant perquè quan siguin persones adultes no es repeteixin els patrons de desigualtat i discriminació". En aquest sentit, ha lloat el Pla d'Educació local #Educa16, que també ha estat aprovat recentment. Per últim, Padrós ha felicitat la tasca de les treballadores dels Serveis Socials del consistori perquè habitualment són les primeres en atendre situacions difícils de moltes persones del municipi.


Imatges relacionades

 • Concentració del Dia Internacional de les Dones 2015.

  Concentració del Dia Internacional de les Dones 2015.

 • Concentració del Dia Internacional de les Dones 2015.

  Concentració del Dia Internacional de les Dones 2015.

 • Parlament de la regidora Àngels Marcuello en el Dia Internacional de les Dones 2015.

  Parlament de la regidora Àngels Marcuello en el Dia Internacional de les Dones 2015.

 • Una de les treballadores de l'Ajuntament ha estat l'encarregada de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones 2015.

  Una de les treballadores de l'Ajuntament ha estat l'encarregada de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones 2015.

 • Parlament de l'Alcaldessa Teresa Padrós en el Dia Internacional de les Dones 2015.

  Parlament de l'Alcaldessa Teresa Padrós en el Dia Internacional de les Dones 2015.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats