Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

Concentració ciutadana a la plaça de la Vila per reivindicar equitat entre dones i homes

8 de març de 2016Alumnes del PTT s’encarreguen de llegir el manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

 

Unes 150 persones s’han aplegat aquest migdia a la plaça de la Vila per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Teresa Padrós, Alcaldessa i regidora d’Igualtat, i diversos regidors i regidores han participat d’aquesta concentració ciutadana. A més d’aquest acte institucional, Palau-solità i Plegamans ha organitzat una completa i variada programació d’activitats al voltant del Dia de les Dones que s’estén fins al mes d’abril.

 

Els i les alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de vendes, oficina i atenció al públic s’han encarregat enguany de llegir el Manifest 8 de març elaborat per l’Associació de Municipis de Catalunya junt amb les quatre diputacions catalanes i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest grup d’alumnes han aprofitat el Dia Internacional de les Dones per treballar a classe i durant les setmanes prèvies diversos aspectes relacionats amb la igualtat i el feminisme.

 

Soraya, Carla, Ariadna i Jamila han estat les estudiants que han llegit les reivindicacions del manifest, envoltades pels seus companys i companyes que portaven una pancarta on podia llegir-se “Jo no ajudo. Jo comparteixo”, en referència a la coresponsabilitat entre homes i dones en les tasques domèstiques i familiars. El manifest que han llegit les quatre alumnes proclama que “els drets socials, polítics i econòmics de les dones són innegociables”. Recorda, a més, les lluites històriques de les dones per assolir drets com sufragi femení. Tot seguit incideix en què a Catalunya s’està “encara lluny de la paritat” i denuncia recents “reaccions masclistes davant lideratges femenins i feministes”. Posa en valor el “paper rellevant” de les dones en els moviments socials i cívics i conclou animant a “avançar cap a una societat igualitària”.

 

Abans que el grup d’estudiants llegís el manifest, Paquita Torres, escriptora i poetessa palauenca, ha trencat el gel recordant les lluites i patiments de moltes generacions de dones per la igualtat de gènere. Tot seguit ha recitat el seu poema ‘Nosotras, las mujeres’.

 

Teresa Padrós, Alcaldessa i regidora d’Igualtat, ha pres la paraula després de Torres, també amb un missatge reivindicatiu: “S’ha avançat, però no el suficient, en la defensa de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en una societat que encara és masclista”. Tanmateix, Padrós ha reconegut que “cada cop són més els homes que comparteixen aquesta lluita per la igualtat”. L’Alcaldessa ha estat contundent a l’hora de condemnar la violència de gènere i de recordar que aquesta també afecta als nens i nenes: “L’objectiu és que hi hagi zero víctimes”. Ha denunciat, a més, altres tipus d’assetjaments, com els que es pateixen a les xarxes socials, i ha incidit en la importància de l’educació, també dins les famílies, per aconseguir la igualtat i evitar els assetjaments.

 

Per últim, i com a cloenda de l’acte, la soprano Montserrat Costa i el pianista Xavi Dolç han interpretat tres peces musicals relacionades amb l’equitat entre dones i homes. Un fort aplaudiment ha servit per tancar l’acte i demostrar el compromís de la vila i de totes les persones presents en la lluita per continuar avançat en la igualtat efectiva.


Imatges relacionades

 • Dia Internacional de les Dones. Una alumna del PTT llegeix el Manifest del 8 de març.

  Dia Internacional de les Dones. Una alumna del PTT llegeix el Manifest del 8 de març.

 • Dia Internacional de les Dones. Concentració ciutadana a la plaça de la Vila.

  Dia Internacional de les Dones. Concentració ciutadana a la plaça de la Vila.

 • Dia Internacional de les Dones. Paquita Torres recita el poema 'Nosotras, las mujeres'.

  Dia Internacional de les Dones. Paquita Torres recita el poema 'Nosotras, las mujeres'.

 • Dia Internacional de les Dones. Parlament de l'Alcaldessa Padrós.

  Dia Internacional de les Dones. Parlament de l'Alcaldessa Padrós.

 • Dia Internacional de les Dones. Alumnes del PTT llegeixen el manifest del 8 de març i mostren una panacarta per la igualtat.

  Dia Internacional de les Dones. Alumnes del PTT llegeixen el manifest del 8 de març i mostren una panacarta per la igualtat.

 • Dia Internacional de les Dones. Actuació musical de Montserrat Costa i Xavier Dolç.

  Dia Internacional de les Dones. Actuació musical de Montserrat Costa i Xavier Dolç.

 • Dia Internacional de les Dones. Actuació musical de Montserrat Costa i Xavier Dolç.

  Dia Internacional de les Dones. Actuació musical de Montserrat Costa i Xavier Dolç.

 • Dia Internacional de les Dones. Concentració ciutadana a la plaça de la Vila.

  Dia Internacional de les Dones. Concentració ciutadana a la plaça de la Vila.

Enllaços relacionats