Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Concentració ciutadana en pro de l’equitat entre dones i homes

8 de març de 2017Un centenar de persones s’han aplegat aquest migdia a la plaça de la Vila per celebrar el Dia Internacional de les Dones i reivindicar l’equitat efectiva. L’Alcaldessa, Teresa Padrós, i diversos regidors i regidores han participat d’aquesta concentració ciutadana.

 

Enguany, la lectura del manifest ha anat a càrrec d’Elisabeth Aguallo, directora de l’Escola Bressol el Sol. “Són molts els avenços que s’han aconseguit però és molt encara el camp que cal recórrer en favor de la igualtat efectiva entre homes i dones”, reivindica el manifest unitari redactat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. I és que l’acte ha servit per posar en valor la formació en coeducació que han rebut les educadores de les dues escoles bressol municipals (el Sol i Patufet) per tal d’assegurar l’equitat entre els nens i les nenes.

 

“S’ha d’educar els nens i les nenes des de ben petits en valors d’equitat”, ha subratllat l’Alcaldessa, Teresa Padrós, posant en valor que és un projecte gestat de forma transversal, amb la participació de diverses àrees de l’Ajuntament. L’Alcaldessa ha felicitat el personal tècnic municipal, de l’àrea d’Igualtat i d’altres serveis, per la bona feina en aquest i altres camps. Ha recordat la xacra de la violència masclista, lloant la tasca de molts i moltes professionals, incloent-hi els policials, però criticant la lentitud d’alguns procediments judicials.

 

La recentment designada regidora d’Igualtat, Luisa Fernández, a més de denunciar la violència masclista, ha reivindicat molts altres aspectes que mantenen viva la desigualtat entre homes i dones, com les diferències salarials: “Es vol arribar al 50-50% al 2030, però les dones encara cobren un 23% menys que els homes per fer les mateixes feines, segons dades de Nacions Unides”. “A Espanya –ha concretat- és un 19%, sent el 6è pitjor país de la Unió Europea”.

 

L’artista, compositora i intèrpret d’arpa Berta Puigdemasa ha regalat l’acompanyament musical, tocant diverses peces que han arrencat l’aplaudiment de les persones congregades a la plaça. L’alumnat dels Programes de Formació i Inserció (PFI) hi ha posat també el seu gra de sorra, amb la seva participació en aquest acte reivindicatiu.

 

Coresponsabilitat domèstica i familiar

A més d’aquest acte institucional, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i diverses entitats, com l’Associació Dones per les Dones, han organitzat una completa i variada programació d’activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones que s’estén fins al mes d’abril.

 

Una d’elles és la xerrada ‘Com potenciar la coresponsabilitat amb els fills i filles?’, que va tenir lloc ahir al vespre a l’Escola Can Cladellas. Van acudir-hi 17 persones, per tal de reflexionar i debatre sobre la coresponsabilitat entre homes i dones en l’educació dels fills i filles i en la resta de responsabilitats domèstiques i familiars. Per combatre obstacles que dificulten l’equitat dins les famílies, el taller va servir per donar claus en la millora de la comunicació, la gestió del temps i l’organització de tasques.

 


Imatges relacionades

  • Dia de les Dones 2017.

    Dia de les Dones 2017.

  • Dia de les Dones 2017.

    Dia de les Dones 2017.

Enllaços relacionats