Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Palau-solità i Plegamans exigeix igualtat, llibertat i respecte en el Dia per l’Alliberament LGTBI

28 de juny de 2017 

Palau-solità i Plegamans ha celebrat aquest vespre un acte reivindicatiu per exigir igualtat plena, respecte i llibertat afectiva i sexual per a totes les persones, independentment de l’orientació sexual.

 

L’acte ha tingut lloc amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, també conegut com a Dia de l’Orgull LGTBI. S’ha celebrat a la plaça Federico García Lorca, on s’ha inaugurat una placa que commemora l’adhesió de Palau-solità i Plegamans a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. La trentena de persones que s’hi han congregat, entre les quals s’hi comptaven l’Alcaldessa, Teresa Padrós, i bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament, ho han fet també per escoltar el manifest per l’Alliberament LGTBI.

 

Teresa Castillo, ciutadana palauenca, ha estat l’encarregada de pronunciar-lo. “En molts països del l’homosexualitat encara és delicte i en alguns d’ells està castigat amb la pena de mort!”, ha denunciat Castillo. En l’extrem oposat, traslladant-se a l’escenari local i en referència al posicionament de l’Ajuntament i de la majoria de la societat palauenca, ha assegurat: “Entenem la LGFTBI-fòbia com un problema social que ens interpel·la a tots i totes. Treballem per les persones LGTBI del nostre municipi amb orgull i empoderant a totes les persones a estimar i ser com vulguin”.

 

L’Alcaldessa, Teresa Padrós, ha pres la paraula just abans de Castillo. Si bé és cert que en societats com la nostra s’ha avançat molt en el camí cap a la llibertat i el respecte, Padrós ha recordat “que es continuen cometent discriminacions i agressions contra les persones LGTBI i això és absolutament intolerable”. Padrós ha agraït “la lluita de les persones LGTBI per construir un món amb més integració social”, alhora que ha lloat “les que tenen la valentia de tirar endavant i formar una família, que és el més bonic que es pot fer en la vida”.

 

Luisa Fernández, regidora d’Igualtat, ha obert el torn de paraula al principi de l’acte: “Ens hem reunit aquí per dir ben clar a totes les persones LGTBI que no esteu soles”. Fernández també ha denunciat les agressions que continuen tenint lloc en la nostra societat. Amb tot, ha fet una pinzellada en positiu en esmentar la feina que es duu a terme al municipi, referint-se al Pla d’Igualtat de Palau-solità i Plegamans i “a la feina feta per regidors, regidores i personal tècnic de l’Ajuntament per avançar en aquest sentit”.


Imatges relacionades

 • 170628 dia lgtbi placa adhesio

  170628 dia lgtbi placa adhesio

 • 170628 dia lgtbi teresacastillo

  170628 dia lgtbi teresacastillo

 • 170628 dia lgtbi teresapadros

  170628 dia lgtbi teresapadros

 • 170628 dia lgtbi luisafernandez

  170628 dia lgtbi luisafernandez

 • 170628 dia lgtbi regidors

  170628 dia lgtbi regidors

 • 170628 dia lgtbi concentracio

  170628 dia lgtbi concentracio