Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

‘No tot s’hi val!’: Palau-solità i Plegamans planta cara al sexisme en l’oci nocturn

3 de juliol de 2017L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans duu a terme diverses accions que tenen l’objectiu d’eradicar les conductes sexistes als espais d’oci nocturn. Les entitats del municipi s’han implicat en aquesta campanya que coordinen les àrees d’Igualtat i Festes i l’Espai Jove l’Escorxador.

 

La Festa Major, que se celebra del 24 al 28 d’agost, està al centre de la diana, ja que concentra els actes d’oci nocturn més multitudinaris de Palau-solità i Plegamans. Amb aquest punt de mira, una vintena de membres d’entitats han realitzat un taller per aprendre a detectar una agressió sexista i saber com intervenir-hi. Van treballar-hi un protocol d’actuació a partir del debat coordinat per Carla Alsina, tècnica del Centre de Defensa dels Drets Humans Irídia.

 

Així, les persones que hi van assistir ja poden ser considerades agents preventius. Seran ben visibles durant les nits de Festa Major, sobre tot a l’Espai de Barrakes el Corral, perquè s’identificaran amb un mocador lila. Allà, com cada any, hi serà la Karpasana, de l’Espai Jove l’Escorxador, que també actuarà i sensibilitzarà contra el sexisme i les agressions, a més de promoure actituds responsables en la pràctica del sexe i el consum d’alcohol i drogues.

 

Dins l’aposta del municipi contra el sexisme cal comptar també amb l’exposició ‘No tot s’hi val’, que s’ha pogut veure a l’Escorxador durant bona part del mes de juny. A través de plafons que il·lustren situacions habituals en l’oci nocturn, la mostra convida a reflexionar a nois i noies sobre quines actituds relativament habituals són sexistes i poden resultar humiliants, feridores o desagradables. Aquesta exposició, creada per l’Espai Jove l’Escorxador, l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament i el Casal de Joves Enfarrats, ha estat molt sol·licitada fora del municipi i ja s’ha cedit diverses vegades a equipaments i casals de ciutats i pobles com Barcelona, Reus, Martorell o Abrera, entre altres.


Imatges relacionades

  • 170704 sexisme ocinocturn expo 01

    170704 sexisme ocinocturn expo 01

  • 170704 sexisme ocinocturn festamajor espaibarrakes

    170704 sexisme ocinocturn festamajor espaibarrakes

  • 170704 sexisme ocinocturn expo 02

    170704 sexisme ocinocturn expo 02