Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol

Palau-solità i Plegamans exigeix l’eradicació de la violència masclista

24 de novembre de 2017Desenes de persones s’han aplegat aquest migdia a la plaça de la Vila per dir “Prou!” a la violència masclista i solidaritzar-se amb les víctimes. La concentració ciutadana s’emmarca dins els actes organitzats per l’Ajuntament i entitats del municipi al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència Masclista. L’acte institucional d’aquest migdia ha comptat amb la participació de l’Alcaldessa, Teresa Padrós, i de regidors i regidores del consistori, així com de persones a títol individual i com a representants d’associacions.

 

Manifest

Montse Cañadó, de les Cabres i Vaques, ha estat l’encarregada de llegir el ‘Manifest unitari del Dia per a l’Eliminació de la Violència envers les dones’. “Ja n’hi ha prou. Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. Perquè ara l’estem tolerant”, denuncia el text. Concreta diversos tipus de violència, incloent-hi la sexual i la verbal. Així, el text demana “assenyalar” a “qui contribueix a perpetuar la violència masclista”.

 

Cita expressament a violadors, abusadors, assetjadors, maltractadors i als i les que callen o riuen “les gràcies dels assetjadors”, també a professionals de la comunicació, el periodisme, la publicitat, la judicatura, l’advocacia, la medicina i els cossos policials, així com a empresaris de l’oci nocturn. Demana que tothom exerceixi la seva professió amb responsabilitat i amb l’horitzó d’acabar amb aquesta malaltia social. També s’adreça a les dones: “Tenim dret a viure sense violències masclistes. Tenim dret a ser lliures. I no us sentiu culpables per ser-ho. (...) No som responsables de les agressions que rebem. Ningú pot dir-nos com hem de viure o què hem de fer (...).”

 

Parlaments i actes

En els parlaments institucionals, Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Igualtat, s’ha expressat en el mateix sentit, fent un prec a dones i especialment als homes: “No hem de tolerar les violències masclistes, hem de fer fora aquest virus de la nostra societat entre tots i totes”. També ha parlat l’Alcaldessa, Teresa Padrós. Ha advocat per la igualtat, en totes les franges d’edat, demanant incidència per fer pedagogia també entre la gent gran.

 

L’acte institucional ha comptat amb una lectura de poemes fet per membres de l’Associació Dones per les Dones. Una alumna i professorat de l’Escola Municipal de Música han tocat una peça. Els nois i noies que estudien PQPI-PTT i les seves docents han convidat tothom a participar d’un acte simbòlic per homenatjar les víctimes de la violència masclista i condemnar les morts i les agressions. Ha consistit en dipositar espelmes enceses dins d’unes siluetes que han dibuixat al terra de la plaça, en memòria de totes les agredides i especialment de les assassinades.

 

Durant el dia d’avui i el cap de setmana s’han programat més activitats per denunciar la violència masclista i conscienciar la ciutadania del municipi. Per exemple, una altra encesa d’espelmes i la projecció del documental ‘Ferides’, aquest mateix vespre. Dissabte té lloc la ‘performance’ ‘Donar veu’ al mercat setmanal. Diumenge es fa una cursa que duu el lema ‘No és no!’ i amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de les violències masclistes i aportar fons per a entitats que donen suport a les vi. En breu, a més, se celebrarà la xerrada ‘Les joguines... són sexistes?’, que s’havia de celebrar ahir, dia 23, però que es va haver de posposar.


Imatges relacionades

 • 171124 diaviolenciamasclista concentracio3

  171124 diaviolenciamasclista concentracio3

 • 171124 diaviolenciamasclista concentracio1

  171124 diaviolenciamasclista concentracio1

 • 171124 diaviolenciamasclista concentracio2

  171124 diaviolenciamasclista concentracio2

 • 171124 diaviolenciamasclista teresapadros

  171124 diaviolenciamasclista teresapadros

 • 171124 diaviolenciamasclista manifest

  171124 diaviolenciamasclista manifest

 • 171124 diaviolenciamasclista luisafernandez

  171124 diaviolenciamasclista luisafernandez

 • 171124 diaviolenciamasclista espelmes2

  171124 diaviolenciamasclista espelmes2

 • 171124 diaviolenciamasclista espelmes1

  171124 diaviolenciamasclista espelmes1

Documentació adjunta

Enllaços relacionats