Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Tot a punt per commemorar el Dia internacional de la Dona

2 de març de 2018La programació està dedicada a les dones i l’esport i s’allargarà fins al 16 de març

 

Les Regidories d’Igualtat i Joventut posen en marxa, aquest dissabte, una programació per a totes les edats dedicada a commemorar el Dia internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. El seu objectiu, segons Luisa Fernández, regidora d’Igualtat, és que “siguin activitats reivindicatives, que et quedi alguna cosa a la consciència, que generin consciència en la societat i que es faci visible un problema que existeix i espero que vagi canviant”. Algunes activitats tindran lloc, precisament, a la plaça de la Vila, “per donar més visibilitat a les reivindicacions”, explica Fernández.

 

Enguany, la temàtica que envolta la programació és l’esport femení: “Amb totes les dones esportistes que tenim aquí a Palau-solità i Plegamans, aquest era un bon moment per fer-les un homenatge, perquè es converteixin en un mirall per a futures generacions”, deia la regidora. Una masterclass de Zumba inaugurarà les activitats, aquest dissabte 3 de març, a la plaça de la Vila. A les 12h, començarà la classe, de la mà de Meri Ortiz, que està pensada perquè tothom pugui participar-hi.

 

El dia 8 de març, Dia internacional de les Dones, la plaça de la Vila acollirà, a les 10h, una classe de gimnàstica per a totes les edats. A les 11.30h, la jugadora local d’hockey patins Berta Busquets farà la lectura del manifest, acte institucional que comptarà, com ja és habitual, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música. L’Ajuntament va adherir-se oficialment a la vaga, les concentracions ciutadanes i les reivindicacions feministes del 8 de març amb l’aprovació d’una moció d’urgència al ple municipal de febrer: “Esperem que la majoria de gent se sumi, perquè és un tema important per fer visible que les dones tenim un gran pes a la societat, i no es valora moltes vegades”. L’Ajuntament decretarà serveis mínims durant la jornada, i hi ha programada una aturada de 12 a 14h.

 

La tarda del 8 de març acollirà dues activitats: un taller de korfbal, on es podrà fer un tast d’aquest esport d’equips mixtos, a càrrec de la Federació Catalana de Korfbal. Serà a la instal·lació esportiva municipal Can Cortès, a les 18h. A la mateixa hora, l’associació Dones per les dones, organitza un concurs de croquetes a la Sala Polivalent. Les sòcies de l’entitat també representaran esquetxos teatrals còmics.

 

El dia 12 de març, tindrà lloc un taller de dansa intergeneracional, on àvies, mares i nétes podran gaudir del ball plegades. L’espai i l’horari encara està per determinar.

 

Al mes de març, també arribarà a Palau-solità i Plegamans l’exposició “Dones esportistes”, de la Universitat de Vic, un homenatge a les dones que, en una època difícil per a les seves aspiracions esportives, van decidir trencar l’estereotip femení i van fer de la passió esportiva la seva forma de vida.

Paral·lelament a totes les activitats, els centres de secundària del municipi organitzen la “Gimcana Asexual” i es fa la penjada de cartells de la campanya “Feminisme no és masclisme, feminisme és igualtat”, amb l’objectiu de “refrescar el missatge que el feminisme és igualtat, i així ha de ser la societat”, concreta Fernández.

 

 

L’Espai Jove L’Escorxador, escenari de més activitats

 

El dia 7 de març, l’Espai Jove L’Escorxador acollirà la primera trobada de la comissió de gènere. Sota el lema “Les noies ens fem amb l’Espai Jove L’Escorxador”, l’objectiu de la sessió és recollir propostes de com millorar l’espai i serveis per acollir més noies joves, ja que la presència de nois a l’Escorxador és més generalitzada, i “empoderar a les joves d’avui per aconseguir superar la discriminació actual”, explica Marc Sanabria, regidor de Joventut. A més, des del 12 fins al 16, també es farà el joc “No em carreguis”.

 

L’Escorxador cedirà les seves instal·lacions a l’associació Dones per les dones, les quals realitzaran un taller de risoteràpia per a sòcies, el 16 de març.


Imatges relacionades

  • Cartell d'activitats. 8 de març

    Cartell d'activitats. 8 de març

  • Cartell de "Les noies ens fem amb l'Espai Jove L'Escorxador"

    Cartell de "Les noies ens fem amb l'Espai Jove L'Escorxador"

Documentació adjunta