Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Un mes de Març ple d’actes per commemorar el dia de la Dona

28 de febrer de 2019Entre l’1 i el 20 de març tindran lloc diversos actes a Palau-solità i Plegamans en commemoració al Dia de la Dona

 

La Regidoria d’Igualtat. Cultura i Joventut de Palau-solità i Plegamans han programat conjuntament aquest any un seguit d’actes per tal de commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

 

Entre les activitats programades, destaca el Sopar de Dones organitzat conjuntament amb l’Associació Dones per les Dones, que tindrà lloc el dimecres 6 de març a les 19 hores a la Sala Polivalent. El sopar anirà acompanyat de la projecció dels tallers i fotografies de l’associació, alguns esquetxos i l’actuació de la monologuista Diana Díaz. Per participar només cal dur sopar per compartir.

 

La primera activitat que engegarà els actes del Dia de la Dona serà el divendres 1 de març a les 17 hores a l’Escorxador on es realitzarà un taller de pancartes feministes.

 

El dijous 7 de març a les 12 hores a la plaça de la Vila tindrà lloc un acte institucional i parlaments a càrrec de l’Alcaldessa i la regidora d’Igualtat, i on també hi haurà una actuació musical.

 

El mateix 8M a les 21 hores al Teatre de la Vila, la Regidoria de Cultura ha programat l’obra “La teta lisa”, de Rosa Juan Devesa, a càrrec de la Companyia Salud Arte amb Cybele Buffile i la direcció de Laya Martí. Es tracta d’un projecte escènic sobre el càncer de mama basat en testimonis reals, amb dosis d’humor i quotidianitat per tal de trencar l’estigma sobre la malaltia.

 

L’endemà dissabte 9 de març a partir de les 12 hores i a l’Espai Jove l’Escorxador, se celebraran unes Jornades de Feminismes Juvenil, amb el títol “Revolució té nom de dona”. Les Jornades, han estat organitzades per joves i comptarà amb diferents tallers no mixtes i actuacions amb perspectiva feminista, oberta a tot el públic.

 

Un dels plats forts serà el 19 de març a les 19 hores a la Masia de Can Cortès amb la conferència “De primer, feminisme: xerrada sobre feminisme, igualtat i activisme”, a càrrec de la periodista i activista feminista Irantzu Varela.

 

L’acte que tancarà la commemoració del dia de la Dona tindrà lloc el dimecres 20 de març amb un Cafè tertúlia titulada “Feminisme i violències masclistes” a les 18 hores a Can Cortès.

 

Des del 8 de març de 2018 el moviment feminista ha aconseguit posar les seves reivindicacions en l’agenda política i dels mitjans de comunicació. Les Regidories d’Igualtat, Cultura i Joventut encoratgen a tothom a participar en tots aquests actes,  ja que diuen que “estem en un moment clau per a dotar-nos de les eines necessàries per a entendre un moviment i un pensament polític amb segles d’història i que ha aconseguit amb la seva lluita tots els drets dels quals gaudim totes avui, i això poder contribuir de manera conscient i eficaç a la lluita”.


Imatges relacionades

  • Cartell dia de la Dona

    Cartell dia de la Dona