Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Palau-solità i Plegamans celebra aquest divendres el Dia per a l’Alliberament LGTBI

27 de juny de 2019El 28 de juny és el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals, Queer i altres identitats no hegemòniques). Els fets del 28 de juny de 1969 a Nova York, coneguts com la revolta Stonewall Inn, van donar lloc, per primera vegada, a la denúncia de la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per a commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’opció sexo-afectiva com en la identitat i l’expressió de gènere.

 

Com a mostra el compromís per a erradicar qualsevol tipus de discriminació per aquest motiu, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans vol commemorar aquest dia amb diverses activitats, així com fer visible que el municipi vol ser lliure de discriminacions i agressions masclistes i LGTBIfòbiques. Per aquest motiu, la bandera irisada, romandrà penjada al balcó de l’Ajuntament durant tot el dia.

 

Així, el divendres 28 de juny, a les 12 h, tindran lloc la lectura del manifest institucional i els parlaments i es realitzarà una petita dinàmica participativa a càrrec d’un grup de noies de les Klei, usuàries habituals de l’Espai Jove l’Escorxador, que treballen l’apoderament a través de la teoria feminista.

 

Per altra banda, emmarcat en l’acte de la celebració també es pot visitar fins a l’1 de Juliol l’exposició “Reapropiant-nos de les nostres vides”. 

 

  • Exposició: “Reapropiant-nos de les nostres vides”.

           El Reapropiant-nos és un projecte que dóna visibilitat a les diversitats sexuals i de gèneres. A través de compartir les nostres històries de vida, qüestionem el rígid sistema de gènere. Conjuntament                     reflexionem sobre les sexualitats, les relacions amoroses, les identitats i expressions de gènere.

           A càrrec de: Enruta’t

           Dies: del 17 de juny a l’1 de juliol de 2019

           Lloc: Espai Jove l’Escorxador

 

També emmarcat en el 28J, durant el mes de setembre es farà un taller de teatre titulat “L’ús de les paraules”, a càrrec de Plàudite Teatre. Espai d’Arts Escèniques, amb l’objectiu d’adonar-nos del significat de les paraules que tenim assumides amb normalitat i com poder començar a introduir canvis necessaris per evolucionar cap al trencament de la diferència i els estereotips i facin un recorregut de respecte, acceptació i pont entre les persones. A través d’una sèrie d’exercicis lúdics de teatre es descobrirà com la utilització de les paraules a la vida quotidiana  porta a la reproducció de la diferència, del desconeixement de l’altre i dels estereotips, i com modificant les paraules i els seus continguts, es pot crear empatia i respecte.

 


Imatges relacionades

  • Façana Ajuntament amb la bandera LGTBI

    Façana Ajuntament amb la bandera LGTBI

  • Exposició: "Reapropiant-nos de les nostres vides"

    Exposició: "Reapropiant-nos de les nostres vides"