Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

Palau-solità i Plegamans exigeix igualtat, llibertat i respecte en el Dia per l’Alliberament LGTBI

2 de juliol de 2019Palau-solità i Plegamans va celebrar el passat divendres, 28 de juny, a la plaça de la Vila un acte reivindicatiu per exigir igualtat plena, respecte i llibertat afectiva i sexual per a totes les persones, independentment de l’orientació sexual.

 

L’acte va tenir lloc amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, també conegut com a Dia de l’Orgull LGTBI. Va aplegar una cinquantena de persones congregades, entre les quals s’hi comptaven l’Alcalde, Oriol Lozano, i bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament, ho han fet també per escoltar el manifest per l’Alliberament LGTBI.

 

L’Alcalde, Oriol Lozano, va prendre la paraula a l’inici i va explicar que l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans “s’adhereix al dia per la llibertat per les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals” i que també es vol commemorar el dia en qüestió amb diverses activitats i “fer visible que Palau-solità i Plegamans vol ser un municipi lliure de discriminació, agressions masclistes i lgtbifòbiques, volem una societat sense prejudicis, ni discriminacions per raons d’identitat o orientació sexual, estimem a qui vulguem i com vulgueu”, subratllava Lozano.

 

En acabar l’acte un grup de noies del col·lectiu Klei de l’Espai Jove l’Escorxador van llegir un manifest on han explicat el context històric en què se situa el dia 28 de juny, fent referència als 50 anys dels fets ocorreguts a Nova York coneguts com els “Fets d’Stonewall Inn” i que va significar l’inici de la lluita col·lectiva a favor dels drets del col·lectiu LGBTI. Alhora també van recordar altres fets històrics com la primera manifestació LGTBI a Espanya que va tenir lloc a Barcelona l’any 1977 i quan el 2005 l’estat espanyol es va convertir en el quart país del món en legalitzar el matrimoni homosexual.

 

Van celebrar l’avanç a nivell legislatiu però manifestaven que “cal seguir avançant  en l’imaginari social i la cultura heteropatriarcal i els perjudicis que arrosseguen les noves generacions pel fet de viure en un context de més llibertat, almenys en aparença”. Per finalitzar la lectura del manifest van posar sobre la taula que seguiran “treballant per tal que la diversitat afectiva sexual i de gènere s’incorpori definitivament a l’agenda les polítiques públiques i amb la centralitat que mereixen i desenvolupant polítiques LGTB+”.

 

L’acte va acabar amb una dinàmica participativa organitzada per les noies del col·lectiu Klei que animava a seguir reflexionant entorn quines idees o falsos mites s’han creat al voltant del col·lectiu LGTBI per poder rebatre i parlar entre totes les persones assistents.


Imatges relacionades

 • Acte pel dia de l'Alliberament LGTBI

  Acte pel dia de l'Alliberament LGTBI

 • Parlament alcalde Oriol Lozano

  Parlament alcalde Oriol Lozano

 • Dinàmica organitzada pel grup de les Klei de l'Escorxador

  Dinàmica organitzada pel grup de les Klei de l'Escorxador

 • Dinàmica organitzada pel grup de les Klei de l'Escorxador

  Dinàmica organitzada pel grup de les Klei de l'Escorxador

 • Lectura del manifest

  Lectura del manifest