Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre

Palau-solità i Plegamans es concentra a favor de les reivindicacions feministes

6 de març de 2020Més d’una cinquantena de persones han acudit aquest migdia a l’acte institucional que s’ha celebrat a la plaça de la Vila per donar suport a les reivindicacions feministes en pro de la igualtat efectiva entre homes i dones. Avui, 6 de març, s’ha fet l’acte oficial i diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’ha convocat una vaga a Barcelona i serà la jornada central de mobilitzacions per la igualtat. Els actes que s’organitzen a Palau-solità i Plegamans s’estenen fins el 20 de març. Es poden consultar a:

 

 

Manifest i acte institucional

 

En l’acte institucional, que ha comptat amb els parlaments de l’alcalde, Oriol Lozano, i de la regidora d’Acció social, Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBIQ+, Patricia Freire, s’ha programat una actuació musical a l’inici i al final a càrrec de l’Escola Municipal de Música. Posteriorment tres jugadores de l’ACB Palau, han estat les encarregades de llegir el manifest unitari del Dia Internacional de les Dones, consensuat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. D’altra bada, una representant de l’Associació Dones per les Dones ha llegit un text per commemorar aquesta data.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, ha explicat que “avui hem de parlar també de la necessitat de fixar la mirada amb perspectiva de gènere a les polítiques públiques municipals. De l'ecofeminisme hem de construir un poble amable per a les dones i serà un poble més amable per a les persones, més respectuós amb la vida. Un poble feminista”.

 

Aíxí mateix ha recordat que les estadístiques parlem que les dones fan servir més el transport públic que no pas els homes en els seu desplaçaments “per això volem més transport nocturn i més parades”. L'alcalde, ha indicat que una mostra de la discriminació històrica cap a les dones es pot veure també en el carrerer de la vila: “En el nomenclàtor de Palau-solità i Plegamans trobem, al marge de noms dedicats a personatges religiosos i mitològics, 63 noms d'homes i NOMÉS 5 DE DONES. Mercè Rodoreda  va ser l’últim nom de dona aprovada per Ple i va ser al 31 octubre del 2002”.

 

La regidora, Patricia Freire, ha dit que "lamentablement no puc començar parlant d'aquest 8 de març sense dir que ens continuen matant. En 66 dies de 2020 14 dones han estat assassinades per violència masclista". Freire ha afegit: "Som la lluita de les dones migrants i refugiades els drets de les quals són vulnerats en una Europa del capital i tancament de fronteres".


Imatges relacionades

 • 8M Acte institucional

  8M Acte institucional

 • 8M Acte institucional. Estand informatiu

  8M Acte institucional. Estand informatiu

 • 8M Acte institucional. Alcalde, Oriol Lozano

  8M Acte institucional. Alcalde, Oriol Lozano

 • 8M Acte institucional. Lectura manifest ACB Palau

  8M Acte institucional. Lectura manifest ACB Palau

 • 8M Acte institucional. Associació Dones per les Dones

  8M Acte institucional. Associació Dones per les Dones

 • 8M Acte institucional

  8M Acte institucional

Documentació adjunta