Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Alumnat de secundària assisteix al monòleg de Pamela Palenciano “No duelen sólo los golpes” sobre la violència masclista

9 d'octubre de 2020S’han fet al Teatre de la Vila amb un centenar d’estudiants de l’institut Ramon Casas i Carbó

 

La Regidoria de Cultura, col·laboració amb la Regidoria de Feminismes i Polítiques LGTBIQ+, ha portat els dies 7 i 8 d’octubre a Palau-solità i Plegamans el monòleg de Paloma Palenciano, ‘No duelen sólo los golpes’ i l’ha posat a disposició dels 4 grups de 3er de l’ESO de l’IES Ramon Casas i Carbó.

 

El monòleg s’ha programat per un total de 98 persones de l’alumnat de l’IES Ramon Casas i Carbó, tot i que en principi s’havien programat 2 passis; un per tots els grups de 3er d’ESO dels 3 instituts de la vila i un altre obert a la ciutadania. Finalment, com a conseqüència de les exigències dels protocols de seguretat per la COVID-19, s’ha hagut de restringir l’activitat.

 

 “No duelen sólo los golpes” realitza un recorregut per la violència masclista amb un llenguatge i unes situacions molt recognoscibles. El text està basat en l'experiència personal de la pròpia Pamela Palenciano, en la que va patir maltractaments, abús i sotmetiment al poder i a la violència de la masculinitat hegemònica. En la seva història proposa una mirada crítica al tipus de relacions mantingudes en el marc del patriarcat. Li permet parlar, actuar i desplegar tots els recursos dels quals es val per a aconseguir anul·lar, controlar i aïllar.

 

El monòleg de la Pamela Palenciano té un recorregut de més de 3.500 presentacions arreu del món i amb un ampli reconeixement en la lluita i la prevenció de les violències masclistes. Amb un format lúdic  i alhora punyent, la monologuista convida a reflexionar sobre els estereotips, la socialització de gènere i les violències subtils que esdevenen la llavor de les agressions masclistes i els feminicidis.

Al final de l'actuació es va obrir un debat en el qual els joves van poder aclarir dubtes, preguntar, dialogar i compartir reflexions.

 

En la presentació de l'activitat van participar l’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, i la regidora de Cultura, Eva Soler.


Imatges relacionades

  • Monòleg Pamela Palenciano

    Monòleg Pamela Palenciano

  • Monòleg Pamela Palenciano

    Monòleg Pamela Palenciano