Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

L'Ajuntament pinta amb els colors de la bandera irisada i trans bancs públics

21 d'octubre de 2020L’acció reivindica la diversitat i s’emmarca dins del Dia Internacional per la Despatologització Trans

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, a través de la Regidoria de Feminisme i Polítiques LGTBIQ+, ha pintat tres bancs públics amb els colors de la bandera trans i de la bandera irisada, del col·lectiu LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), per reivindicar la diversitat. S’ha comptat, també, amb la col·laboració de les regidoria de Via Pública.

 

S’han pintat dos bancs de l’Institut  Ramon Casas i Carbó (1 banc amb la bandera trans i el banc que ja es va pintar amb la bandera irisada) i un banc de la Plaça 11 de setembre amb la bandera trans.

 

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Feminisme i Polítiques LGTBIQ+ s’emmarca dins del Dia Internacional per la Despatologització Trans que se celebrar durant el mes d’octubre. Cal recordar, que no va ser fins l'any 2018 que la Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar la transsexualitat de la llista de malalties mentals i, tot i que aquest fet es important, no és suficient.

 

Des de les plataformes i col·lectius de persones trans* es reivindica, entre d’altres, la despatologització en tots els àmbits de la vida i en totes les cares de l’estigma i poder viure i expressar lliurement la seva identitat sexual i de gènere.

 

La intenció d'aquesta acció ha estat mostrar el compromís de la regidoria i de l'Ajuntament en fer visibles les diverses identitats que conformen el col·lectiu LGTBIQ+, tal com es va fer ja el passat 23 de setembre amb el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual.  Aquestes accions es repetiran en altres dates assenyalades, com el 31 de març (dia per la visibilitat trans) o el 26 d'abril (dia per la visibilitat lèsbica). 


Imatges relacionades

  • Banc de la plaça 11 de setembre amb la banera Trans

    Banc de la plaça 11 de setembre amb la banera Trans

  • Banc de la plaça 11 de setembre amb la banera Trans

    Banc de la plaça 11 de setembre amb la banera Trans

  • Banc pintat amb els colors bandera bisexual

    Banc pintat amb els colors bandera bisexual