Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Commemoració del 25N ‘Dia Internacional per l’eradicació de la violència envers les dones’

25 de novembre de 2020La programació prevista es podria veure alterada en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid 19

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans preveu organitzar, si l’evolució de la pandèmia de la Covid 19 ho permet, diverses activitats per commemorar el Dia internacional per l’eradicació de la violència envers les dones, que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre.

 

Enguany es presenta una programació amb espectacles, tallers. Arran de la situació actual, inicialment no es preveu la lectura del manifest. Per això, us deixem a continuació l’enllaç amb el document: Manifest 25N.

 

Al llarg de l’Avinguda Catalunya s’han penjat banderoles reivindicatives per commemorar el 25N i al balcó de l’Ajuntament es posarà la pancarta amb el lema Ens volem vives, lliures i rebels. Juntes som més fortes’. Tanmateix, des de l’Ajuntament es condemna cada feminicidi que es dóna a l’Estat penjant un crespó negre amb la llegenda “Ni una menys”.

 

Així mateix, des de la Generalitat es convoca a tota la ciutadania a fer a les 12 h del migdia del 25N un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti.

 

Totes les activitats programades a la vila són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania:

 

Dimecres 18 de novembre

 

17h a l’Espai Jove l’Escorxador

 

Et cuides quan cuides? Alguna vegada has posat les necessitats de la resta per davant de les teves pròpies? Has sentit alguna vegada que has hagut de fer de psicòloga o consellera de la teva parella? Has sentit un fracàs no tenir relacions de parella i com un triomf tenir-la? Si et remouen o et sents identificat/da amb aquestes preguntes et convidem a venir a aquest espai on reflexionarem entorn a la cura emocional en les relacions sexo-afectives, d’amistat i de família. Espai dinamitzat entre l’agent de salut jove i l’auxiliar tècnica d’igualtat.

 

Dimarts  24 de novembre

 

A les 18h al canal de Instagram de l’@ejescorxador i @feminisme_lgtbi_psip

 

Directe IG. “Parlem sobre les violències masclistes”. Conversatori entre l'agent de salut jove i l’auxiliar tècnica d'igualtat sobre les violències masclistes, relacions tòxiques, feminisme i masclisme...

 

 

Dimecres 25 de novembre

 

FACEBOOK LIVE ACTE Institucional

 

Parlaments institucionals a càrrec de l'alcalde Oriol Lozano i la regidora Patricia Freire.


Lectura del Manifest del #25N a càrrec de l'alumnat del PQPI-PTT.


Lectura manifest propi del col·lectiu feminista La Flama.

 

 

A la Plaça de la Vila, durant tot el dia

 

PERFORMANCE Sabates Vermelles. Art i memòria col·lectiva contra els feminicidis.

 

Acció artística creada al 2009 per l’artista mexicana Elina Chauvet. Una obra que trenca barreres geogràfiques per obrir el debat i reflexió social entorn a la violència cap a les dones i la justícia. 

 

Performance a càrrec del col·lectiu feminista La Flama i amb la col·laboració de l’alumnat del PQPI:PTT.

 

Performance 'Sabates Vermelles' del 25 al 27 a la Plaça de la Vila a càrrec de La Flama

 

Divendres 27 de novembre

De 18 a 23h a l’Espai Jove l’Escorxador

 

MELMELADA. Jam-Session de dones. Organitzada entre l’associació de joves músics de Palau “La Onda” i el col·lectiu feminista “La Flama”.

 

Al marge d’aquesta programació, els dies 7 i 8 d’octubre, es va representar al Teatre de la Vila el monòleg de Pamela Palenciano “No solo duelen los golpes” adreçat als i les alumnes dels centres educatius de secundària de la vila.

 

A més, des de la Generalitat de Catalunya es divulga una campanya de sensibilització i prevenció de la violència masclista que reforça els missatges adreçats als agressors. Fes clic a l’enllaç per saber-ne més: "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes".

 

Dades de feminicidis al 2020

Cal recordar que s’han produït 76 feminicidis a l'Estat Espanyol en el que portem d'any (https://feminicidio.net/), 12 dels quals, a Catalunya. Més informació a https://www.feminicidi.cat/dones-assassinades-a-catalunya-2020/


Imatges relacionades

  • Banderoles reivindicatives a l'avda Catalunya

    Banderoles reivindicatives a l'avda Catalunya

  • Banderoles reivindicatives a l'avda Catalunya

    Banderoles reivindicatives a l'avda Catalunya

  • Banderoles reivindicatives a l'avda Catalunya

    Banderoles reivindicatives a l'avda Catalunya

Documentació adjunta

Enllaços relacionats